Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Temat: Kupno od znajomego Alfy Romeo 159 JTDm 150km, 2007/2008 Progression +

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Tomek, ale udało Ci się zweryfikować te faktury prawda? O to mi chodzi, że faktury jest trudniej dobrze fałszować... Nie zmienia to faktu, że nie takie przekręty na świecie udało się zrobić więc do ukrycia faktycznego przebiegu auta to w dzisiejszych czasach nie jest potrzebna jakaś technologia kosmiczna

Cale szczęście, że grupa Fiata ma światową bazę informacji o autach...żeby tam fałszować to już trzeba by coś hackować...
    Born to be wild.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar beligistino
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    Była...Alfa Romeo 147 jtd 8v 115KM 2002r Distinctive

Domyślnie

Czytam i czytam i mam wrażenie że pomineliście jedna ważną kwestię.
    Skoro autko jest w leasingu to dla mnie jest wszystko jasne, koleś ma auto na firmę, z gwarancją, leasing wymaga tego aby je serwisowac tam gdzie trzeba a nie u pana janka za płotem bo to firma leasingowa jest właścicielem auta i to jest w jej interesie aby auto bylo jak najbardziej cacy po to żeby pomimo tego co juz za nie wzięła, wziąść jeszcze więcej ( min. w umowach leasingowych po to jest zastrzeżenie o ilości km przejeżdźanych w ciągu roku). Jedynym problem w takich autach jest tylko to czy jest to właściciel firmy jednoosobowej, sam nim jezdżący i dbający o nie, czy koncern który co trzy lata wymienia flotę a w ciągu tych trzech lat auto mialo 10 kierowców i dostalo w dupe przez te 50 tyś km bardziej niż u jednego przez 300 tys km.
    Osobiście uważam że takich samochodów nie należy się bać ( mam na myśli tego jednego właściciela ) bo są 100xbardziej zadbane niż ta większość pojazdów używanych przez kobitki, dziadków i innych magików którzy kupuja nowe samochody a póxniej je naprawiają jak 126p w garażu na kanale za pomocą młotka.

Oj... sie rozpisałem, ale wynika to poprostu z własnych spstrzeżeń i posiadania wielu samochodów służbowych oraz prywatnych w swojej karierze kierowcy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał beligistino Zobacz post
    Czytam i czytam i mam wrażenie że pomineliście jedna ważną kwestię.
    Skoro autko jest w leasingu to dla mnie jest wszystko jasne, koleś ma auto na firmę, z gwarancją, leasing wymaga tego aby je serwisowac tam gdzie trzeba a nie u pana janka za płotem bo to firma leasingowa jest właścicielem auta i to jest w jej interesie aby auto bylo jak najbardziej cacy po to żeby pomimo tego co juz za nie wzięła, wziąść jeszcze więcej ( min. w umowach leasingowych po to jest zastrzeżenie o ilości km przejeżdźanych w ciągu roku).
    beligistino, z serwisem masz racje, z tym, ze w typowej umowie leasingowej nie ma ograniczen dot. przebiegu. Takie zapisy sa w przypadku wynajmu terminowego i uslug flotowych.

502marian
    Gość

Domyślnie

Doskonale zdaję sobie sprawę jak użytkuje sie samochody służbowe. W tym wypadku samochód był używany w normalny sposób.
    Osoba jeżdząca to pan w średnim wieku, bez zapędów wyścigowych oraz pedantyczny.
    Jedyne szkody jakie prawdopodobnie ten samochód miał wynikają z faktu, iz parking przed siedzibą firmy jest strasznie mały i z tego powodu jakieś obcierki.
    Sam mi polecił ten konkretny samochód, ponieważ go uzywał od początku i nikt prócz niego.
    Ja raczej byłem zainteresowany audi b8, ale zwazywszy że samochód przechodził z rąk do rąk został mi odradzony.
    Poza tym audi kosztuje znacznie więcej, a ta konkretna wersja jest "super" podstawowo wyposażona tzn. posiada kierownicę+silnik+drzwi,
    Ja w tym momencie i tak będę się musiał trochę napiąć aby kupić AR.

Może trochę żle sformuowałem pytanie na samym początku.
    Generalnie chodziło mi przede wszystkim o ocenę to czy cena, która podałem nie jest za wysoka w stosunku do wieku auta itp.

Mam jeszcze jedno pytanie:
    Czy ktoś może miał lub użytkował Opla Vectrę C w dieslu po FL nie gtc. Czy może mi porównać właściwości jezdne z AR 159?
    Chodzi mi o porównanie komfortu. Rozumiem, że AR jest sztywniesza. Ale jak to sie przekłada na pogorszenie komfortu jazdy? Testowałem AR, ale dość krótko, więc ciężko mi wyciagnąć konkretne wnioski.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał 502marian Zobacz post
    Może trochę żle sformuowałem pytanie na samym początku.
    Generalnie chodziło mi przede wszystkim o ocenę to czy cena, która podałem nie jest za wysoka w stosunku do wieku auta itp.

Mam jeszcze jedno pytanie:
    Czy ktoś może miał lub użytkował Opla Vectrę C w dieslu po FL nie gtc. Czy może mi porównać właściwości jezdne z AR 159?
    Chodzi mi o porównanie komfortu. Rozumiem, że AR jest sztywniesza. Ale jak to sie przekłada na pogorszenie komfortu jazdy? Testowałem AR, ale dość krótko, więc ciężko mi wyciagnąć konkretne wnioski.
    Cena jest bardzo dobra - tutaj na jej wysokość największy wpływ ma przebieg, a nie wiek auta. Za podobne modele za granicą, z takimi przebiegami, płaci się nierzadko dużo więcej, niż Tobie zaoferowano.
    Vectra C jest na pewno większa od AR 159, co do sztywności zawieszenia - nie ma jakichś drastycznych różnic, natomiast jego konstrukcja jest inna. Generalnie 159 to jeden z najlepiej prowadzących się w swojej klasie wózków.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Marian, jezdzilem Vectra i komfort jest porownywalny do 159. Vectra jednak duzo gorzej sie prowadzi, wiec jezeli zalezy Tobie na dobrym trzymaniu sie auta w zakretach i precyzyjnym ukladzie kierowniczym to w Vectrze bedziesz zalamany. Podobnie jest z jakoscia wykonania (w Alfie lepsza) i stylem ale to juz kwestia indywidulana, bo ja Vectra w ogole bym sie nie zainteresowal

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Tomek - gdzie V C większa od 159 ?
    bo chyba nie w środku ?
    V C podobała mi się kiedyś nawet ale jak wlazłem do środka to masakra
    tani plastik i połowa miejsca tego na które wygląda z zew.

ale to tylko moje zdanie

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Tomek - gdzie V C większa od 159 ?
    bo chyba nie w środku ?
    V C podobała mi się kiedyś nawet ale jak wlazłem do środka to masakra
    tani plastik i połowa miejsca tego na które wygląda z zew.
    ale to tylko moje zdanie
    No jest większa w środku. Szybko to zauważysz, zajmując miejsce z tyłu Alfa ma bardzo "napompowane" fotele i przez to z tyłu robi się dość ciasno, jeśli kierowca/pasażer mają >185 cm wzrostu.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

potwierdzam w Vectrze (sedan i hatchback) jest dużo więcej miejsca z tyłu niż w sedanie 159..dodatkowo Vectra kombi jest na przedłużonej płycie.
    Born to be wild.

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Przez jakiś czas ujeżdżałem Vectrę GTS i mogę jednoznacznie stwierdzić, że jest ona zdecydowanie większa w środku niż 159 - szczególnie z tyłu.

Prowadzenie? Na pewno na korzyść 159, chociaż w utwardzonej GTS (i z lżejszym niż JTDm silnikiem benzynowym) nie było takiej tragedii...
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)