Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: regulator cisnienia paliwa

iwona22p
    Gość

Domyślnie

wiesz co ja tez tak mam , ze jak odkrece to jest plum , mysle ze to nie jest zaden problem bo jak podlacze pod kompa mam 300 bar na listwie na obr pompa daje kolo 600 bar na tym slabym akumulatorze a jak odkrece przewod nie w czasie pracy silnika to jest takie plum
    wiec pozostaje ci sparwdzic na kompie jakie masz cisnienie tez myslalam ze cos z pompa bo przyszedl do mnie mechanik obok z garazu i stwierdzil ze tu nie ma cisnienia pompa ale ja i tak go olalam bo jestem uparta i sadzilam ze jest inaczej , chociaz z drugiej strony wtryskiwacz nie trzymal cisnienia tzn uszczelka miedziana , ale to chyba niema nic do tego bo przeciez w tym momencie byl zamkniety wtrysk , takie jest moje zdanie jesli sie myle niech mnie ktos poprawi Ja juz znalazlam przyczyne swojego problemu chyba tzn daremne podkladki miedziane ktore puszczeja jak nie jeden wtrysk to trugi och

iwona22p
    Gość

Domyślnie

kurcze dzisiaj nie umiem odpalic auta , podlaczam pod kompa pompka pompuje paliwo ta z baku ale sek i juz jest zerowe cisnienie , dodam ze bylo bardzo malo paliwa , dziaiaj mi dopiero dowiezli , bo stracilam przy wymianie podkladek wtrysku , zapomnialo sie przelewy podpiac , teraz co moglo sie stac , jak pompka pompuje do 3,8 bar ale spada spowrotem cisnienie , zaworek zwrotny?

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał iwona22p Zobacz post
    kurcze dzisiaj nie umiem odpalic auta , podlaczam pod kompa pompka pompuje paliwo ta z baku ale sek i juz jest zerowe cisnienie , dodam ze bylo bardzo malo paliwa , dziaiaj mi dopiero dowiezli , bo stracilam przy wymianie podkladek wtrysku , zapomnialo sie przelewy podpiac , teraz co moglo sie stac , jak pompka pompuje do 3,8 bar ale spada spowrotem cisnienie , zaworek zwrotny?
    Dokładnie tak jak napisałaś. Zaworek zwrotny.
    Ja miałem trochę inaczej ale może Ci to pomoże. Mam co prawda TS-a ale pompy w baku mamy chyba takie same.
    Mnie nie chciał odpalać na rys, tylko po nocy trzeba było dwa razy zakręcić. I rano nacisnąłem zaworek na końcu listwy paliwowej. A tam zero ciśnienia. No to wykręciłem pompę z baku. Rozebrałem i wyjąłem zawór zwrotny, który ma trzymać ciśnienie. I okazało się że jest osadzony na oringu, który już się rozpadł. A auto z 2004r więc nie takie wiekowe. Kupiłem oring, założyłem i od tego czasu pali na rys. Koszt oringa to 0.5zł i dwie godziny roboty.
    W dziale zrób to sam dałem kiedyś opis tej naprawy. Naprawa pompy chyba był nazwany. Tam podałem rozmiar potrzebnego oringa.

iwona22p
    Gość

Domyślnie

a jeszcze jedno , moglo to byc objawem dymienia na siwo czarno , tzn z braku cisnienia dlawienia sie pompy wysokiego cisnienia? silnik przerywal

syfon
    Gość

Domyślnie

a jeszcze jedno , moglo to byc objawem dymienia na siwo czarno , tzn z braku cisnienia dlawienia sie pompy wysokiego cisnienia? silnik przerywal
    Mogło, ale tylko do momentu jak silnik załapie. Po paru sekundach ten objaw, jesli był spowodowany słabym ciśnieniem pierwotnym i zapowietrzeniem się pompy, powinien ustąpić.

iwona22p
    Gość

Domyślnie

czyli ta pompa niskiego cisnienia dziala tylko praktycznie do podania cisnienia na rozruch? a pozniej juz jest wylaczona ,i ciagnie pompa wysokiego cisnienia ? ale jesli w baku byl przytkany smok chyba tak sie to nazywa to nie ciagnela dobrze paliwa? a zaworek zwrotny swoja droga , wczoraj jeszcze zaworek dzialal a dzisiaj juz nie , fajnie

a i jeszcze jedno , jesli teraz przytkany jest zaworek zwrotny lub smok pompy , to pompa wysokiego cisnienia powinna bic paliwo do 300 400bar ? czy nie da rady sama jesli nie poda jej paliwo ta z baku ? wczoraj sparawdzalamm na kompie to ta z baku trzymala te 3,8 bara dzisiaj juz nie , i wysokiego cisnienia bila do 580 a dzisiaj 9 bar

dwie na raz chyba nie padly?
    Ostatnio edytowane przez iwona22p ; 07-02-2012 o 21:09

syfon
    Gość

Domyślnie

czyli ta pompa niskiego cisnienia dziala tylko praktycznie do podania cisnienia na rozruch? a pozniej juz jest wylaczona ,i ciagnie pompa wysokiego cisnienia ? ale jesli w baku byl przytkany smok chyba tak sie to nazywa to nie ciagnela dobrze paliwa? a zaworek zwrotny swoja droga , wczoraj jeszcze zaworek dzialal a dzisiaj juz nie , fajnie

a i jeszcze jedno , jesli teraz przytkany jest zaworek zwrotny lub smok pompy , to pompa wysokiego cisnienia powinna bic paliwo do 300 400bar ? czy nie da rady sama jesli nie poda jej paliwo ta z baku ? wczoraj sparawdzalamm na kompie to ta z baku trzymala te 3,8 bara dzisiaj juz nie , i wysokiego cisnienia bila do 580 a dzisiaj 9 bar

dwie na raz chyba nie padly?
    To nie tak.
    Pompa w baku działa cały czas. Zaworek zwrotny utrzymuje zadane ciśnienie( na wyjściu z baku) w czasie pracy pompy i utrzymuje go po wyłaczeniu pompy(postój).
    Jeśli masz padnięty zawór zwrotny, to po dłuższym postoje ciśnienie w przewodach spada do 0. Dodatkowo mogą się przewody paliwowe zapowietrzać. I jak próbujesz odpalić auto np. rano to są problemy do momentu gdy w przewodach nie pojawi się odpowiednie ciśnienie paliwa.
    Potem już w czasie jazdy zaworek zwrotny w zasadzie nie powinien mieć większego znaczenia.Chociaż gdyby był całkowicie nieszczelny to kto wie czy też by to nie wpływało negatywnie na pracę silnika. Zwłaszcza przy niskim poziomie paliwa w baku. Wtedy zaworek może być nad lustrem paliwa i nieszczelny dodatkowo zapowietrzać układ paliwowy.
    Ale to tylko teoria.

iwona22p
    Gość

Domyślnie

dobra juz mam pompe paliwa wyczyszczona , trzyma cisnienie tj 3,8 bar , tylko czemu po odpaleniu na wolnych obrotach zamiast cisnienie trzymac na 300 bar jest prawiie 400bar i spada do 350 znowu rosnie tzn faluje caly czas?