to nie wiecie panowie jak sprawdzić czy macie sprawny termostat ????? to przeież bardzo proste, odpalamy auto i chwytamy za zasilanie do chłodnicy jeżeli się nagrzewa to termostat do wymiany bo przepuszcza.
to nie wiecie panowie jak sprawdzić czy macie sprawny termostat ????? to przeież bardzo proste, odpalamy auto i chwytamy za zasilanie do chłodnicy jeżeli się nagrzewa to termostat do wymiany bo przepuszcza.
Nie jest to takie oczywiaste, bo czesto sie otwiera dopiero po nagrzaniu a potem juz nie zamyka. I zamiast temperatury lepiej podawajcie np miedzy pierwsza kreska a druga, to bedzie bardziej miarodajne. Bo jak pewnie wiekszosc wie nie odpowiada to rzeczywistosci.
Jako ciekawostke podam ze u ojca w Hondzie Civic, model 2007 w ogole nie ma cyfr tylko zakres kresek. 1.8 benzyna.
Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
Ostatnio edytowane przez kobe83 ; 05-02-2012 o 17:31
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
No tak, ja po prostu przyjąłem że kreska przed 90 to 70
wiec max to ta no w sumie druga kreska.
Jutro jadę do pracy ale nie spodziewam się okrętu :-/
Mam dosłownie ten sam problem co wy że jak jeżdżę spokojnie 2-2.5tys obr to silnik po 10 kilometrach ma dopiero temp ok 70 stopni , w środku robi się ciepło po około 5-10min, dopiero alfa łapie temp 85-88 stopni jak sie ją troszkę przyciśnie to w mgnieniu oka temp skacze do optymalnej , ale sądzę że termostat jest dobry bo po prostu tak jak tu napisaliście ten typ tak ma , a co do termostatu czy jest w 100% sprawny to sprawdzę jak przyjdą ciepłe dni teraz nie ma się czym przejmować , ale widzę też w tym szybkim wychładzaniu silnika JTD plusy jak będzie gorąco w lato w korku będzie lepiej silnik pracować![]()
Ludzie, każdemu komu nie dogrzewa się do 90 st polecam zmianę termostatu, przecież prawidłowa temperatura pracy silnika to 90 st.
Ja też do niedawna myślałem, że 70 st to norma w JTD... a tu nie..
nowy termostat, i auto grzeje się do 90 st w mgnieniu oka... i nie studzi się na światłach... wymieńcie termostaty i się skończą wieczne dywagacje na ten temat...
kolega który wypowiadał się w tym temacie zmienił termostat i ma nadal praktycznie ten sam problem