Niestety przeważnie opiekun techniczny nie da Ci gwarancji na części, czy robotę, a ASO da ;p
ja odstawiłem pół roku temu moją 147 na wymianę alternatora.
męczyli się chłopaki pół dnia, bo jak wiadomo zawieszenie z przodu w dół, półoś od strony pasażera w dół itd zapłąciłem całe 180zł
więc nie wiem czy tak zdzierają.. a na ceny w ASO też nie narzekam bo są ok przynajmniej w moim aso.
no to zapraszam do bielska do fabrykikto ma blisko to ma zaoszczedzone kto ma daleko to zpalaci tyle samo bo paliwo wyrowna rachunek ale przynajmniej zwiedzi mały wieden bo tak sie mowi o bielsku
![]()
Najlepsze jak dzwoniłem do ASO w Zielonej Górze. Sama, ponowna regulacja rozrządu 500 zł. Świeżo po wymianie rozrządu. Wymiana wariatora plus 50%. Koszt wariata ok 600 zł. Ale przegięli z Paskiem rozrzadu - 280 zł. ceny podane przez tel ok 1,5 roku temu. A guma między przepływką a przepustnicą: Zielona Góra 190 zł, Leszno 120 zł. Oczywiście chodzi o 156 TS 2.0 z 99roku
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.
ASO SO PRZEREKLAMOWANEceny z kosmosu a pojęcie o mechanice tam to porażka... Ja byłem w ASO Laguna II mojego taty i nawet nie wiedzieli czemu ma falujące obroty i ma muła a mówili że pompa się rozszczelniła a potem zaszczelniła
sam to zrobiłem bo to EGR był winowajcą, cena rozrządu 6.000zł. więc nie ma co się dziwić że są takie astronomiczne ceny bo tak wszędzie jest..