karsto - nie gniewaj sie, ale mógłbyś czasem użyć znaków interpunkcyjnych?
karsto - nie gniewaj sie, ale mógłbyś czasem użyć znaków interpunkcyjnych?
ja jeszcze czekam, bo dzisiaj rano był śniegale nie mogę sie doczekać bo czekaja nowe kapcioszki
alfa będzie śmigać
![]()
Też mi się wydaje że jeszcze za wcześnie na zmianę kapci. Ale widzę coraz więcej autek na letnich oponkach więc pewnie sezon wymiany już rozpoczęty. ;-)
Ja jestem ciekaw co wy za zimówki macie ,że w nasze ciepłe dni( 6stopni ) latacie po drodze...P4 nie złosć się ale ty piszesz jakbyś po torze latał . A dla kolegi co porównywał zimówki z 2000 do letnich z 2011 to przyznałbym rację jeżeli te zimówki przypominają slicki bo stara zimowka zimą jest lepsza niż nówka letnia ( mieszanka i miękkość gumy ) . Pozatym koledzy zakładajcie już letnie ( nad ranem po ciepłym dniu jest szron ) , blacharze będą mieli co robić .
A ja sądze, że kilka osób w tym temacie naczytali się za dużo "super rad" z interii i tyle...
Twoje opony, Twoje odczucia, Twoja wymiana i sprawa.
Jeśli uważasz, że już na letnich Ci się lepiej jeździ niż zimowych to zmień na letnie i nie słuchaj kogoś kto będzie Ci książkowe wykłady dawał, chociaż Ty masz całkiem inne odczucia.
Ja zmieniam już na letnie bo jestem 10000% pewien, że dla mnie będzie to lepszy wybór niż zimowei tyle
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Hahaah ja nikomu nie bronie. Tyle ,że jeszcze mrozik może zaskoczyć . Ja tak załatwiłem moje E36 na murze bo zabrakło drogi hamowania. Kumpel nad ranem na przymarzniętym asfalcie przy wyprzedzaniu stracił przyczepność na koleinach i wyciągaliśmy auto z rowu...Wiadomo ,że na lodzie nic nie pomoże ale guma zimówki jest na tyle miękka ,że bardziej łapie przyczepność przy niskiej temperaturze gdzie letnia opona jest jak kamień....Mi też tęskno już za alusami ale ja tylko apeluje o ostrożność bo jak chcesz to się rozbij ale nie zabij przypadkiem kogoś....bo nawet Chołek zalicza wywrotki
---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:50 ----------
pozatym niema jeszcze +15 zeby sie kisiel z zimówek robił i pogarszały się właściwości jezdne ...
zgadzam sie za zimno na letnie gumy
nie gniewam sie ale czesto pisze z telefonu i nie chce mi sie przeskakiwac i zmieniac klawiatury...A jak jestem juz na kompie to z przyzwyczajenia i szybkosci pisze bez znakow bo jest tylko na chwile. A co do opon to dodam jeszcze ze w pile wczoraj i dzisiaj jeszcze padal snieg wiec i oczywiscie tez nikomu nie bronie ale chodzi o rozsadek...bo nie mozna powiedziec o zdrowym rozsadku, chyba, jak ktos pisze ze na sniegu i lodzie czuje samochod lepiej na letnich niz na zimowych, rozumiem ze na lodzi zadne opony, po za tymi z kolcami, nie beda odpowiednie i samochod bedzie bardzo ciezko oponowac, ale na sniegu jak ktos pisze ze letnie spisuja sie lepiej nawet o 10 lat mlodsze niz zimowe to juz tylko smiech na sali...oczywiscie nie mowie o letnich idealnych i zimowych slicach...ale nawet 10 letnie zimowe z glebokim bierznikiem sa o kilka razy lepsze niz nowki letnie... i co do tego nie ma chyba nikt watpliwosci... no powiedzmy ze praiwe nikt... i przy takich przymrozkach jakie jeszcze sa ( do -10) w nocy czasem, tak jak bylo ostatnio to zimowki sa o wiele lepszym rozwiazaniem wedlog mnie
![]()
karsto1982....żółwik![]()
Zima tej zimy była tako,że nawet żech zimowych nie zaklodoł.Teroz by sie przydalo załozyć wiosenne![]()