na początku 98 chyba były takie ale mało ich było
nigdy nie było diesla w 166 który miałby skrzynię 5 biegową oprócz skrzyni autmatycznej aw 55-50.
wiem tylko ze jak sam szukałem jtd to tez w necie gdzies czytałem ze byly 5tki i specjalnie jechałem jeszcze sprawdzic przed zakupem czy ma 6![]()
nie było piatek,miałeś złe źródło .5 biegów było tylko w ts i 2.5,aczkolwiek już od 2001 roku ,wraz z wejściem silników cf3 pojawiać się zaczeły i w tych silnikach skrzynie 6 biegowe,które stały się standardem po modernizacji w 2003 roku
Ja się będę trzymał granic tematu : co to znaczy,że turbo przeładowuje? (jak to się poznaje itp) u mnie no ok jest trzeba było rok po kupnie wymienić wąż od IC teraz lepiej się zbiera. Pokażę wam filmik z uszkodzonym 2masowym kołem zamachowym http://www.youtube.com/watch?v=spHu6_TS5vs
ten dwumas w tym oplu to już jest rozdupcony a nie uszkodzony![]()
Jeszcze jedno pytanie do posiadaczy 166, jak to jest z tą awaryjnością, jak wyjeżdzacie gdzieś w dłuższą trasę (np na wakacje) to jedziecie z duszą na ramieniu że zaraz coś się spierniczy w aucie i nie wrócicie do domu?
No, mi zawsze coś się psuje, nigdy nie wracam do domu autem, zawsze na pieszo![]()