Tak, są bardzo małe, delikatnie czyścimy drobnym papierem ściernym.
Tak, są bardzo małe, delikatnie czyścimy drobnym papierem ściernym.
niestety czyszczenie nic nie pomogło, więc wina jest gdzieś w przewodach zasilających prawą szybę bo innych opcji już nie ma
Link do strony z schematami: http://193.219.82.238/~manual/Workshop%20manual%27s/
wielkie dzięki
Dzięki schematom wrzuconym przez użytkownika kezsats udało się rozwiązać definitywnie problem z szybami, winny był przekaźnik prawej szyby oznaczenie (I12) znajduje się on pod centralką szyb czarna podstawa jak będzie ktoś potrzebował dam fotke gdzie to dokładnie jest,
cała centralka sterownia (N38) odpowiedzialna jest jedynie za działanie szyby kierowcy,przy zepsutej szybie pasażera jej wymiana nic nie da (testowałem)szyba pasażera działa z wymontowaną centralką, szyby działały jak chciały ponieważ przekaźnik załączał się pod wpływem lekkiego wstrząsu, lub pstryknięcia palcem, po wymianie na nowy wszystko działa elegancko
To jest zwykły przekaźnik za 2,50? Tam są trzy z tego co pamiętam, który to dokładnie. Mam tak samo, że nie działa szyba pasażera.
tak zwykły przekaźnik czarnego koloru wchodzący w czarną kostkę,bezpośrednio pod centralką są twa rzędy przekaźników, od szyb jest drugi w dolnym rzędzie od lewej strony jak coś jutro koło 17 mogę podesłać fotke bo teraz już nie chce mi się iść do garażu.
Możesz podesłac na wszelki wypadek, chociaż rozbierałem już to sto razy![]()
Przekaźnik sprawdzony, u mnie działa jak powinien. Cewka przekaźnika jest załączana po zapłonie, natomiast po wciśnięciu przycisku od szyby podawany jest do niego sygnał sterujący. Na to wychodzi, że u mnie padł silniczek, bo wszystko już sprawdziłem![]()
to silniczek nie jest aż tak drogi koło 50 złotych już spokojnie się kupi