skoro juz mowa to zwroc uwage przedewszystkim na
gumy na wahaczach zawieszenie jest dosc drogie nawet zamienniki typu vema , koszt wachaczy na przod góra to 250 zl komplet za vema, dół 400 zł komplet vema, jest to sportowe zawieszenie wielowahaczowe wiec tanie nie jest, drązki stabilizatorow i łączniki tez nie sa tanie, tyle drazki wzdłuzne sa drogie ale mozna je poprosty przetulejowac, poprzeczne to koszt jakies 200 zl za komplet vemy oczywiscie + wymiana ja u siebie musialem to po wymieniac , tuleje silentbox na zwrotnicy tez musisz dopatrzec lubia sie wybijac koszt 30 zl ale wymiana o wiele drozsza wiec sprawdz sobie zawieszenie,

ja mam 1,9jtd 115 km i jest dosc oszczedny
fabryczne naglosnienei pod cd daje rade naprawde a ja jestem dosc wybredny w tych sprawach ( dzielone systemy)
naglosnienie bose to dwudrozny zesta niby ma sub ale juz jest dwudrozny nie dzielony a w miejscach tweeterow sa atrapy lol !
dobrze sie przypatrz lakierkowi bo jak byl mocno zbity zawsze dojrzysz jakies nierownosci
sprawdz klape bagaznika szybki zajrzyj z tylu na bak czy nie jest pedzlem pociagniety ( czywiscie wiaze sie to z byla kolizja)

i tak mozna tu wymieniac i wymieniac dobry samochod malo kosztowac nie bedzie po taniosci kupisz zloma

alfa jak alfa psuje sie jak kazdy samochod dbaj a bedziesz jezdzil i jezdzil i jezdzil