będzie ciężko, bo nawet jak znajdziesz używkę to nie wiadomo czy będzie w dobrym stanie, a tego nie sprawdzisz póki nie założysz, choc na alledrogo jest kilka anglików w rozbiórce i pewnie da się kupic z nowszego modelu, tylko trzeba do klienta pisac
a o dorabianiu takich rzeczy nie słyszałem
tez szukam tych uszczelek jak bede jechal po swoje to zobacze co koleszka ma i w jakim stanie, odezwe sie tutaj jakbym cos wyszperal
OK byłbym wdzięczny za ewentualne info a sam poszukam i popytam na allegro![]()
Z uwagi na brak innych możliwości wymieniłem komplet uszczelek od strony kierowcy na nowe z ASO. Świszczenie powietrza zmniejszyło się ale nadal jest dokuczliwe i ze względu na to, że kosztowały mnie dosyć sporo chciałbym uzyskać lepszy efekt. Drzwi w ASO w mojej ocenie nie zostały wyregulowane, strzelający zawias w drzwiach nie został wymieniony a szyba po opuszczeniu lata w drzwiach jakby urwał się jakiś zaczep. Według mnie w aktualnej sytuacji ciężko będzie wyregulować drzwi i szybę tak aby całkowicie zniwelować świszczenie powietrza. Konieczne prawdopodobnie będą drobne naprawy. I tutaj moje pytanie czy ktoś z kolegów z forum z Warszawy lub okolic potrafi zrobić to fachowo żebym zapomniał o tym nurtującym problemie? Oczywiście za pomoc i naprawę zapłacę nie chce żeby ktoś robił to charytatywnie po prostu nie chce stawiać znowu samochodu i odbierać w takim samym stanie z warsztatu(niestety nie mam warunków i nie potrafię wyregulować tego sam)
no cóz róznie bywa z tymi ASO, a co do ogranicznika drzwi to podpowiem że niestety nowe są nie do dostania od jakiegos roku... pozostaje szukac dobrej używki co nie będzie proste, bo dopóki nie założysz nie będziesz wiedział czy strzela...
To nie będę miał wyjścia i poszukam używanego. Rozumiem, że dostępność sprawdzałeś w kilku źródłach? Nie wiesz czy to chwilowy brak tych ograniczników czy nie będą już dostępne? Jak będę miał chwile to przejadę po ASO w Warszawie i popytam.
no niestety nie sa i nie będą już dostępne, może trafisz gdzieś jeszcze że ktos ma na stanie, ale to nie będzie proste, choć ja trafiłem 1 szt. zupełnie przypadkiem w jakims sklepie internetowym, jakies 2 miechy temu. niestety wiecej nie mieli
w razie czego spisz sobie numer częsci 60578402
Ostatnio edytowane przez fajf ; 02-10-2012 o 08:02
Dzięki za numer i info. Dzisiaj zaczynam poszukiwania![]()