Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Temat: [156] zakup 2.5 V6 z przekreconą panewką, kupowac?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

Silniki AR niezaleznie od wersji - TS czy JTD maja swoje przypadlosci.
    Ja ze swoim JTD nie mialem jakichs problemow oprocz ostatnio padnietego czujnika polozenia walu, ktory to unieruchamia auto na amen.
    Opinie znajdziesz na forach, nie chce tutaj powtarzac tych samych rzeczy po raz kolejny.

Użytkownik Ogier Avatar pablop
    Mieszka w
    Mieroszów
    Auto
    159 Sportwagon 1,9JTDm 2006r

Domyślnie

Cytat Napisał loki
    ogladałem tez 2.4 JTD i tez sa ceny rózne znalazłem ladna za 11 tys.. sprowadzona ale tez sa i za 15 i 18 tys.. terzeba bedzie pomyslec i pojezdzic.. a twoja 2.4 JTd jak sie zachwouje miałes jakies problemy z tym silnikiem.. no oprocz takich postawowych wymian rozrzad olej itp..
    Z silnikiem problemów żadnych tylko z przegubami wewnętrznymi ponieważ są tylko z pół osią ale już po kłopocie kosztowały mnie około 800zł 2 strony (kompletne), a poza tym teraz mały problem po nabiciu klimy wentylator chłodnicy kręci cały czas (za dużo czynnika nabili - prawdopodobnie). Tankuje i jeżdżę, nie mało zresztą. Co do ogłoszeń na zdjęciach wszystko jest ładne najlepiej jechać i zobaczyć i nie napalać się na tzw OKAZJE. Skoro coś jest tanie to jest podejrzane. Jeżeli facet chce za auto 11 tys a może wołać np 15 to coś jest nie tak i chce się pozbyć szybko. Poza tym kupisz sprowadzone auto od Polaka, ale podpiszesz umowę z jakimś gościem "gdzieś tam", w razie jakiś problemów (wad ukrytych) do kogo pójdziesz. Polak od którego kupiłeś powie, że Cię nie zna i zaczną się problemy. Kupując auto sprowadzone musisz być pewien że jest ono OK. Jedź, zobacz - powodzenia
    156 Sportwagon 2,4JTD 2000r - była
    159 Sportwagon 1,9JTDM 2006r - teraz

loki
    Gość

Domyślnie

dzieki za wszelkie informacje.. bede uwarznie szukał.. jak dokonam jaiegos zakupu to bede pisał...

Pozdrawiam..

Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

Cytat Napisał loki
    No stan tej skory mowi sam za siebie... Odradzam

Cytat Napisał loki
    i to tez obiecujace http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C4739172.html a roznica..
    Ta juz zdecydowanie lepsza i przebieg taki bardziej realny...

loki
    Gość

Domyślnie

a co powiecie o silniku 1.6 TS wiem ze nie jest to larytas.. ale ma w sobie te ponad 100 kucy nawet 120.. czy lepiej taki 1.8 i te 2.0.. albo 1.9 JTD

siwy144
    Gość

Domyślnie

To już lepiej 1.8

loki
    Gość

Domyślnie

i jak ci sie tym silnikiem smiga.. ? mam moc pod noga..? (napewno..) a masz go zagazowany..?

Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

IMHO silnik 1.6 nie jest taki zly z tym ze aby rozpedzac auto tej wagi co AR 156 to trzeba go deptac przez co wzrasta jego spalanie. Przez ten fakt 1.8 wypada lepiej bo jest mocniejszy i zuzycie paliwa na bardzo zblizonym poziomie co 1.6.
    Jak juz gazowac do 1.8 lub wieksze

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

loki znam kloesia z rybnika ktory ma komis w mikolowie kupowalem u niego moja alfe...

mialem male problemy z autem pisalem juz o tym wiec nie bede sie powatarzal :!:

koles jest uczciwy i co wazne zna sie na alfach,

masz namiary KLIK

zadzwon, zapytaj... polecam Ci Go, na pewno lepiej kupic tam niz niewiadomo skad... no i warsztat ma dla klientow :wink:

co do silnika to w 156 mysle ze 1.8 to minimum, osobiscie bym bral v6 :twisted: 2.0 to kompromis

pozdrawiam
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

siwy144
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał loki
    i jak ci sie tym silnikiem smiga.. ? mam moc pod noga..? (napewno..) a masz go zagazowany..?
    Tak jest zagazowany ale mam 1.8 w 155 inna waga i jest to silnik 8 zaworowy mniej koni. Ale wystarcza do jazdy, problemow z wyprzedzaniem tez ni ma