Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Temat: [145] Czunik fazowy

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

Witam jeszcze raz, a jaki czujnik halla jest montowany w alfie 145 tspark 1.6 16v przez producenta? Na dwa kable czy na trzy kable(wejscia) ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Normalnie są 3 piny we wtyczce. A skąd masz informację o 2 pinach?

pikero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał faraonka33
    Też mam problem z kontrolką "wtrysku paliwa" czy jak to zwą.Zapala się w momencie jak jak jade przez dłuższy odcienk 140km/h,jak zwolnie to gaśnie kontrolka.Był moment,że zapalała się nawet przy prędkości 40 km/h.Auto mam od miesiąca ale to udało mi się zaobserwować.Druga sprawa,jak to nazwali mechanicy"poci się" pod skrzynią powstaje delikatny wyciek ze skrzyni i z głowicy -chyba problem z zimeringiem(uszczelką).Czy to częsty problem w Alfie?Nie podoba mi się jak chodzi drążek skrzyni,niby oleju jest wystarczająco ale przy zmianie biegów odczuwa się tarcie jakby tego oleju brakowało.Panowie mam prośbę,w związku z tym,że Alfe daje w czwartek do mechanika i jak to ze mną bywa wejde osobiście do kanału by wiedzieć co "majstry" będą robić napiszcie mi na co należy zwrócić szczególną uwagę,co powinni sprawdzić by znaleść przyczynę
    1.kontroli wtrysku paliwa
    2.problem ze skrzynią(też wsteczny żle wchodzi-zgrzyta choć sprzęgło wciśnięte na max nie zwasze ale często zgrzyta)
    3.będzie wymiana rozrządu,co warto sprawdzić podczas jego wymiany

Proszę o to,bo nie znam auta zbyt dobrze,jest zbyt krótko ze mną a chce by zostało należycie skontrolowane i głównie to co w Alfie może lubi się często psuć.
    Pozdrawiam.
    1.musza podłączyć kompa odczytać błędy
    2.sprawdzić czy sprzegło dobrze wysprzęgla (czy odpowietzrone ok itp)
    3.przy wymianie rozrządu jedyno co można sprawdzic to zimmering na wale i na wałkach rolki i paski się wymienia więc nic mi na myśl nie przychodzi ...