Nie wiem co zrobił, czego nie... Ale już naprawił swój błądOdebrałam alficę dzisiaj i okazało się, że zawinił oring.
Nie wiem co zrobił, czego nie... Ale już naprawił swój błądOdebrałam alficę dzisiaj i okazało się, że zawinił oring.
To znaczy ile? Tak z ciekawości.W środę mechanik wymienił mi chłodnicę, wężyk, nalał płynu zapłaciłam słono wg mnie.
Mi jak w LR padła pompa wody to praktycznie przy każdym gaszeniu silnika lało się jak z wiadra. Aż mi głupio było jak parkowałem gdzieś na chodniku a tu chlust i wszyscy patrzą na mnieAle kupiłem sobie w tesco kilka butelek pięciolitrowych wody "mineralnej" po chyba 69gr każda i ogarnąłem temat
![]()
No prawie. Ale później zainwestowałem 170zł w nową pompę i wszystko wróciło do normy.Hihihihi czyli za każdym razem odchodziły jej wody??
Do alfy też potrzebuję chłodnicy i tu pytanie czy 8V i 16V miały takie same cze niekoniecznie?
Wszystko zrobił mechanik, więc nie znam szczegółów. Poza tym nie znam się za bardzo. Ale z czasem mam nadzieję zdobędę wiedzę i dośw.![]()
No posiadając alfę na pewno poznasz trochę mechanikę![]()
A ja myślałam, ze to tylko czysta złośliwość ludzi, którzy mówią, że kierowcy alfy spotykają się rano w serwisie!!!!!!!!!!!Nie moja Alfica dobrze się sprawuje na razie starczy mi wydatków. I tak musze kupić katalizator. Doradźcie, gdzie szukać jaki najlepszy?? Tylko nie oryginał za 2200zł :/
Mówią tak bo zazdroszcząA ja myślałam, ze to tylko czysta złośliwość ludzi, którzy mówią, że kierowcy alfy spotykają się rano w serwisie!!!!!!!!!!!
Powodzeniana razie starczy mi wydatków![]()
Alfico, ja byłem przerażony jak kupowałem swoje pierwsze auto, którym obecnie jest Alfa 147 (JTDm). W temacie aut kompletnie nic nie wiedziałem, a co dopiero jak to tam z dieslem. Dziś po przejechaniu 18 tys. km, i użytkowania autka przez rok, jestem w stanie wstępnie ocenić co mi się dzieje, i na co się zanosi ;D. Co prawda trochę włożyłem w moja alfe na początku, ale teraz... kiedy wiem już więcej, kaprysów brak i mogę w pełni cieszyć się jazdą. Tobie oczywiście życzę jak najwięcej nauki z forum, a nie z praktyki
.
Myślę, że z każdym używanym autem ma się jakieś "przygody". A z tym serwisem o poranku, to przesada i zazdrość ludzi, którzy nie wybrali AR, bo im ktoś coś powiedział, że to tragedia, nie mając nigdy styczności z tą marką ;D.
I teraz jeżdżą w swoich "wymarzonych autach", oglądają się za naszymi.
A tak z ciekawości Alfico ile twoja na przejechane?