Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Temat: [166] Kupić czy nie...ALFA 166 do renowacji... rady...

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał speedymek
    Sam nie wiem dlaczego tak czarno to widzicie....
    Bo na tą chwile według mnie jest do zrobienia:
    - pasek - byłem u mechanika który powiedział, że to może przez słaby alternator - auto było odłączone od aku, aku jest słabe. Dlatego tez pasek tak 'świszczał'
    - komputer - ponoć sam się może ustawić ? Smile.
    - środek - własna robota plus 500 zł (bok kierowcy, plastikowe elementy itp.)

Także jeżeli tak by to wypadło to koszty nie duże......
    napewno koszta będą większe niż podałeś,jakieś niespodzianki napewno się pojawią jak mechanik zabierze się za naprawę.Mam nadzieję iż wspomniany mechanik ma pojęcie o Alfie,bo jeśli nie to chce zdobyć sobie kolejnego klienta i zarobić.

Cytat Napisał Dziki
    Dobre 166 2.4 to wydatek wiekszy niz 20 tys chyba ze trafi sie superokazja
    dokładnie,moja jest z rocznika 99 i dałem troszkę więcej niż 20 koła,ale Alfka jest cudnie zadbana i od pewnego kolegi który naprawdę o samochody dba i pieści.Za te pieniądze można mieć z rocznika 2001 ale napewno nie w takim stanie jak moja.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

speedymek
    Gość

Domyślnie

Mechanik jest OK. Najlepszy w mieście .

Widzieliści tą Alfe?

http://moto.allegro.pl/item391647453...ma_okazja.html

Co myślicie?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Oleśnica

Domyślnie

PIekna identyczna jak moja jedyne co sie w oczy rzuca to krzywa maska i jak dla mnie podejrzanie wypieszczona oslona od silnika oraz wszystko wyplakowanie łacznie z węzem gumowym wyglada to wszystko na foto jakby z salonu dopiero wyjechala. Nie wiadomo czy dbał tak naprawde o nia czy na potrzeby sprzedazy tak sie postaram zeby przyciagnac uwage :/

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał Dziki
    PIekna identyczna jak moja jedyne co sie w oczy rzuca to krzywa maska i jak dla mnie podejrzanie wypieszczona oslona od silnika oraz wszystko wyplakowanie łacznie z węzem gumowym wyglada to wszystko na foto jakby z salonu dopiero wyjechala. Nie wiadomo czy dbał tak naprawde o nia czy na potrzeby sprzedazy tak sie postaram zeby przyciagnac uwage :/
    i jeszcze bardzo wytarta kierownica przy takim przebiegu,napewno przebieg jest kręcony.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał ap2
    Wilgoc w samochodzie szczelnym nie wystepuje, bo niby jak? Widzialem wiele samochodow "na placu" z rocznym stazem ale plesni tam nie bylo...
    O cholera, mam myśl, może auto zalało! Stąd pleśń i problemy z kompem! Jak auto było pod wodą to dramat.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

speedymek
    Gość

Domyślnie

Nie sądze aby była zalana.
    Po prostu stała ponad roku na dworze, wogóle nie odpalana, nie otwierana itp. itd.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Oleśnica

Domyślnie

To moze dlatego jest taka dopieszczona i wysmarowana w kazdym elemencie pod maska 3 tonami plaku :/ oby nie...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Ta afla z linku przod poskładany tragicznie,kierownica i lewarek w stanie dramatycznym a przebieg nie jest oryginał,lewe tylne drzwi oraz blotnik to naprawy,klapa tył inny odcien srebra,poza tym gosc zamowil cysterne plaku i zamoczył chyba całe auto.... szczerze odmawiam takie wynalazkui bo widac,ze ładnie kombinowana alfa i kupiona z jakiegos nedznego placu....
    Kolega,który pytał ile dałem to powiem,że za alfe 166 30tyś zł w cene wliczona rejestracja. Wiesz widziałem alfy za granica poskładane jezdzace za 1800euro goscie chcieli puszczac z ceny jeszcze byle kupic...w stan był dramatyczny,ale nie jednego mozna by wkręcic w takie auto Sa tez egzemplarze z 2002r za 11tys euro ,ale stan ich jest perfekcyjny... Za alfe 147 tez sporo zapłaciłem,ale narazie nic sie nie dzieje,miejmy nadzieje ze tak juz zostanie. Jak masz zamiar kupic Alfe to zamierzasz nia jezdzic krotko czy dłuzej? bo jak bedziesz chciał takie auto sprzedac za jakis czas to sobie poczekasz bo rzadko trafisz na goscia ktory szuka alfy i sie nie zna na rzeczy.

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał Bedboys
    Trochę mnie dziwią opinie kolegów mówiące ze kupili cacy a jednak kilka tysięcy poszło na naprawę. Ja swoje alfy kupowałem z ogłoszenia ze 156 nie trafiłem najlepiej ale przy swojej pracy dało się za ok 2,5 tyś zrobić z niej dobre auto.
    Ja w swoją 156 na poczatek włozyłem koło 6 tysiaków łącznie, a wymieniałem sporo na wyrost zeby mieć czyste sumienie...za 2,5 tysiąca to zawieszenie zrobiłem, a gdzie rozrząd, termostat, pompa wody, wszystkie płyny ustrojowe auta i wiele innych...Niestety kupując Alfę trzeba się z tym liczyć i tyle...

Cytat Napisał speedymek
    Masz racje Musze ochłonąć...
    Może dlatego takie emocje, że gdy wsiadłem do auta poczułem sie jakby było zrobione specjalnie dla mnie
    ,

Ochłoń...emocje są, wiadomo, sam szalałem ja wsiadłem w Alfe i wysiąść nie chciałem, ale to zły doradca...Przekalkuluj wszystko na spokojnie żebys sie kolego nie wpierniczył w bagno i niestety koledy na forum powiedzą "a nie mówiliśmy"...

Twoja decyzja...Powodzenia

Pozdrawiam
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

smuz
    Gość

Domyślnie

Słuchaj widze ze jestes nie do przekonania -koledzy radza ci z dobrego serca i z checia pomocy a nie poto zeby odradzic Ci to auto bo maja taki kaprys.

Na początek jesli nie miales alfy a tym bardziej 166 radze troszke wiecej pokory w stosunku do słow juz doswiadczonych użytkownikow.-zaoszczedzisz pare zloty

Słuchaj powiem tak ja jak kupowalem swoje auto mowilem jest idealne silniczek pracuje jak marzenie lakier perfet salon a wnetrze az pachnie -skora jak nowa ,stwierdzielm ze gora 2 tys. na rejestracje i moze jakies niespodziewane bum i bedzie dobrze.

okazao sie ze te alfowskie pierdołki w topowym modelu to nie wydatek jak piszesz 50 zl w alfie mowi sie ze sa dwie ceny albo 300 zł albo 3000zł-uwierz jest cos w tym.

Jesli chcesz robic tre pierdolki tak oby pokleic auto to kup golfa jemu to przystoi 166 nie!!

Ceny czesci sa bardzo rózne od tanich(200zł-haha tanie ladne mi tanie ,ale chyba nic tanszego do alfy kupic mi sie nie udało) do naprawde drogich.

Po roku stania auto ma wiekszosc elementow giumowych do wymiany mroz deszcz wilgoć i w koncu suza zrobiły swoje pojezdzisz gora 3 miechy i zacznie piszczec jak taczka tym bardzije ze ma 200tys.!!!koszt zawieszenia to nie 500zł a kilka tysiecy. silnik owszem zapalil czemu nie ale jak wygladaja uszczelki simeringi itd po roku stania -powiem ci z doswiadczenia ze ZLE!!!!

Alfa 166 to limuzyna ktora nie kosztowała 50 tys czy 100tys ale np 150 czy 200 nie iwem ile warty był diesel.w takim wypadku wez pod uwage ze ceny czesci sa "dostosowane do " klasy auta.

Wymiana jedynie paska przy zostawieniu calego rozrzadu to najdelikatniej mowiac lekkomyslnosc.

Powiem tak za 16 tys nie kupisz 166 w dobrym stanie i nawet sie nie łudź bo nie warto!!!! dobra 166 kosztuje odpowiednio wiecej. To ze na allegro sa bezwypadkowe w idealnym stanie 166 po 16-20 to wszyscy wiemy ale zapytaj na forum ile tych idealneych za 16 -20 bylo naprawde idealne kiedy ludzie z forum je ogladali peweni 1 a mysle ze moze nawet 0

Powodzenia . ach jesli kupisz to auto -zycze Ci zebym sie mylil ale jeslikupisz i nie trafisz nie mow ze alfy sie psuja i sa do niczego ,trzymaj sie hej !!!!! :wink: