jeśli chodzi o drobiazgi to np. chromowa listwa na klape bagażnika... więcej z drobiazgów nic bym nie ulepszał... ewentualnie jakaś naklejka Alfaholikówbądź samej alfy
później to można pomyśleć nad lotką...
a wracając do tematu... to nie znalazłem żeby było napisane ile mniej więcej km rocznie bedziesz kolego robił?? i czy chodzi Ci o ekonomikę czy przyjemność?? bo raczej jakiegoś kompromisu szukamyjak zależy Ci na wciskaniu we fotel to JTD jak na mocy i obrotach przy przyjemnym dzwięku to 2,0TS + LPG... osobiście mam JTD 115KM i na początku było WOW ale juz rumaki oswojone i jest mały niedosyt... czasami depnę na jakimś luczku i opony cos tam kwicza ale szału już nie robi... więc bede zwiększał moc bo wszystko idzie zrobić
ale jak Ty kupujesz to patrz za 16V jeśli chodzi o JTD... TS nie wiem jak się sprawuje bo nie miałem okazji jechać...
aha i tam ktoś napisał że JTD chodzi jak traktor... to mówię że to gruba przesada... JTD patrząc na diesle innych marek ma jedna z lepszych kulturę pracy wg. mnie przynajmniej wiadomo diesel nie będzie tak cichy jak benzyna której czasami nawet nie słychać...