Okazalo sie ze to linka recznego , jedna nie odbijala. Ale co 500zl poszlo na wymiany na slepo to moje ale z drugiej strony kilka nowych czesci sie alfa dorobila.
Okazalo sie ze to linka recznego , jedna nie odbijala. Ale co 500zl poszlo na wymiany na slepo to moje ale z drugiej strony kilka nowych czesci sie alfa dorobila.
owszym materiał zwiększa swoją objętość ale to nie jest powód...bo az tyle nie zwieksza objętości żeby klocki przycierały... a piszczenie to nic innego jak nie odbijajacy zacisk tym bardziej jak sie koło grzeje... a za odbijanie klocka jest odpowiedzialne z tyłu jest tłoczek i linka więc ja bym tu szukał... ewentualnie te tulejki co zacisk sie na nich przesuwa...
- - - Updated - - -
heh jednak linka...ale co masz nowe hamulce to masz i masz pewne
jaką firme na tył wybrałeś? ja jakies 3 mies temu z przodu wymianiałem tarcze klocki i płyn i z tyłu klocki mi sie też juz kończa... więc powoli sie chce zorientować
![]()
u mnie bylo to samo w prawym kole tylnym.
Co sie nie najezdzilem z tym .. przecierali klocki i to samo bylo , nastepnie wymienili linki koszt ok 100zl za kazda (2 albo 3 jakos tak).. nic to nie dalo bo po tygodniu to samo ...wymienilem klocki bo tarcze mam w stanie bardzo dobrym az w koncu,
pojechalem do innego mechanika i rozebral caly zacisk , okazalo sie ze nie odbijal po nagrzaniu sie bo przy wymianie tarcz ktos nie zamontowal jakiejs "gumki" ktora dawala to ze zaciski nie spiekaly sie ze soba (cos w tym stylu). nasmarowal wszystkie czesci wyczyscil i wszystko dziala elegancko.
Tarcza juz sie nie grzeje a piszczenie ktore doprowadzalo mnie do szalu i nie raz wstydu jak wolno jechalem kolo przejscia dla pieszych ustalo![]()