Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Temat: Piszczy w kole

N...SALTO
    Gość

Domyślnie

Okazalo sie ze to linka recznego , jedna nie odbijala. Ale co 500zl poszlo na wymiany na slepo to moje ale z drugiej strony kilka nowych czesci sie alfa dorobila.

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Sebek2442 Zobacz post
    Jak sie rozgrzewa to zwiększa swoją objętość i dlatego piszczy jak jest zimne to się zmniejsza objętość i przestaje
    owszym materiał zwiększa swoją objętość ale to nie jest powód...bo az tyle nie zwieksza objętości żeby klocki przycierały... a piszczenie to nic innego jak nie odbijajacy zacisk tym bardziej jak sie koło grzeje... a za odbijanie klocka jest odpowiedzialne z tyłu jest tłoczek i linka więc ja bym tu szukał... ewentualnie te tulejki co zacisk sie na nich przesuwa...

- - - Updated - - -

heh jednak linka... ale co masz nowe hamulce to masz i masz pewne jaką firme na tył wybrałeś? ja jakies 3 mies temu z przodu wymianiałem tarcze klocki i płyn i z tyłu klocki mi sie też juz kończa... więc powoli sie chce zorientować

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

u mnie bylo to samo w prawym kole tylnym.
    Co sie nie najezdzilem z tym .. przecierali klocki i to samo bylo , nastepnie wymienili linki koszt ok 100zl za kazda (2 albo 3 jakos tak).. nic to nie dalo bo po tygodniu to samo ...wymienilem klocki bo tarcze mam w stanie bardzo dobrym az w koncu,
    pojechalem do innego mechanika i rozebral caly zacisk , okazalo sie ze nie odbijal po nagrzaniu sie bo przy wymianie tarcz ktos nie zamontowal jakiejs "gumki" ktora dawala to ze zaciski nie spiekaly sie ze soba (cos w tym stylu). nasmarowal wszystkie czesci wyczyscil i wszystko dziala elegancko.
    Tarcza juz sie nie grzeje a piszczenie ktore doprowadzalo mnie do szalu i nie raz wstydu jak wolno jechalem kolo przejscia dla pieszych ustalo