witam,
wiemy coś o tych relingach - też bym chciał dołożyć![]()
A ktos moze mial na swojej stopiecdziesiatcedziewiatce czarne albo grafitowe relingi ?
niektórzy tu zastanawiają się jak dołożyć relingi, a ja się zastanawiam czy ich nie zdjąćpytanie do tych co demontowali pod malowanie - czy jedyne dziury po demontażu to gwinty?
O gustach się nie rozmawia ale wydaje mi się, że AR 159 bez relingów jest znacznie bardziej proporcjonalnie i wygląda bardziej sportowo. Jak widzę AR 159 w wysokim silniku i w relingach to moja dusza płacze. Relingi to jakby porównać te sportowe kombi do... Octavii. Szkoda, że alfa nie wymyśliła niskich relingów jak w audi s4 albo a6c6, wtedy to by jakoś wyglądało.
PS. Też jestem estetą![]()
no właśnie w pełni się zgadzam - dlatego chce je zdjąć - tylko będę musiał jakoś zaślepić dziury po nich...
Sądzę, że we własnym zakresie może być z tym problem. A jakiś warsztat blacharsko-lakierniczy sobie z tym poradzi. Ale podsufitkę pewnie będą musieli zdjąć. Widzę, że jesteś z Poznania ale w Warszawie jest świetne i bardzo profesjonalne ASO blacharskie Alfy i nazywa się AB-Car, możesz do nich przedzwonić i się spytać czy operacja jest możliwa i za ile.
Dla wszystkich zainteresowanych montażem: słyszałem taką teorię, że Alfa 159 wyposażona fabrycznie w relingi miała inną konstrukcję dachu (był wzmocniony), dlatego niemożliwy i niezalecany jest ich montaż we własnym zakresie.
Z początku byłem zainteresowany tym tematem, ale najprawdopodobniej zdecyduję się na montaż haka i bagażnika rowerowego montowanego właśnie na nim. Jest to dość wygodne rozwiązanie, bo nie trzeba dźwigać rowerów na dach, choć też nie idealnym.
dlatego ja jak kupowalem swoja to podstawowym wymogiem byl brak relingow![]()