Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Temat: Relingi dachowe

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    nie latwiej byloby kupic zwykle dwie belki bazowe-baganik dachowy plus uchwyt na narty,box itp??
    To dla mnie tymczasowy półśrodek ... jestem estetą.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    alfa 159 1.9 jtd 150km

Domyślnie

witam,
    wiemy coś o tych relingach - też bym chciał dołożyć

Użytkownik Ogier Avatar cousteau79
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    AR159 SW 1.9JTDm (blu marina :)

Domyślnie

A ktos moze mial na swojej stopiecdziesiatcedziewiatce czarne albo grafitowe relingi ?

sebol75
    Gość

Domyślnie

niektórzy tu zastanawiają się jak dołożyć relingi, a ja się zastanawiam czy ich nie zdjąć pytanie do tych co demontowali pod malowanie - czy jedyne dziury po demontażu to gwinty?

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał por.Jaszczuk Zobacz post
    To dla mnie tymczasowy półśrodek ... jestem estetą.
    O gustach się nie rozmawia ale wydaje mi się, że AR 159 bez relingów jest znacznie bardziej proporcjonalnie i wygląda bardziej sportowo. Jak widzę AR 159 w wysokim silniku i w relingach to moja dusza płacze. Relingi to jakby porównać te sportowe kombi do... Octavii. Szkoda, że alfa nie wymyśliła niskich relingów jak w audi s4 albo a6c6, wtedy to by jakoś wyglądało.

PS. Też jestem estetą

sebol75
    Gość

Domyślnie

no właśnie w pełni się zgadzam - dlatego chce je zdjąć - tylko będę musiał jakoś zaślepić dziury po nich...

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sebol75 Zobacz post
    no właśnie w pełni się zgadzam - dlatego chce je zdjąć - tylko będę musiał jakoś zaślepić dziury po nich...
    Sądzę, że we własnym zakresie może być z tym problem. A jakiś warsztat blacharsko-lakierniczy sobie z tym poradzi. Ale podsufitkę pewnie będą musieli zdjąć. Widzę, że jesteś z Poznania ale w Warszawie jest świetne i bardzo profesjonalne ASO blacharskie Alfy i nazywa się AB-Car, możesz do nich przedzwonić i się spytać czy operacja jest możliwa i za ile.

Użytkownik Świeżak Avatar lukosław
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio 2.0 280KM

Domyślnie

Dla wszystkich zainteresowanych montażem: słyszałem taką teorię, że Alfa 159 wyposażona fabrycznie w relingi miała inną konstrukcję dachu (był wzmocniony), dlatego niemożliwy i niezalecany jest ich montaż we własnym zakresie.

Z początku byłem zainteresowany tym tematem, ale najprawdopodobniej zdecyduję się na montaż haka i bagażnika rowerowego montowanego właśnie na nim. Jest to dość wygodne rozwiązanie, bo nie trzeba dźwigać rowerów na dach, choć też nie idealnym.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

dlatego ja jak kupowalem swoja to podstawowym wymogiem byl brak relingow

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lukosław Zobacz post
    Dla wszystkich zainteresowanych montażem: słyszałem taką teorię, że Alfa 159 wyposażona fabrycznie w relingi miała inną konstrukcję dachu (był wzmocniony), dlatego niemożliwy i niezalecany jest ich montaż we własnym zakresie.

Z początku byłem zainteresowany tym tematem, ale najprawdopodobniej zdecyduję się na montaż haka i bagażnika rowerowego montowanego właśnie na nim. Jest to dość wygodne rozwiązanie, bo nie trzeba dźwigać rowerów na dach, choć też nie idealnym.
    A nie latwiej zakupic belki na dach? Wtedy i na rowery podejdzie i na narty i na box.

Sent from my BlackBerry 8520 using Tapatalk