Od początku. A czy rozrząd ustawiony ok to niestety nie wiem. Jeszcze go nie ruszałem ponieważ wiem dokładnie kiedy był wymieniony i mam czas.
Od początku. A czy rozrząd ustawiony ok to niestety nie wiem. Jeszcze go nie ruszałem ponieważ wiem dokładnie kiedy był wymieniony i mam czas.
masz w niej gaz tak w ogóle? A jeśli tak to to samo jest na Pb i LPG?
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein
siemka! mam alfe od paru dni i mam podobny problem jak uzytkownik poczatkujacy ten temat, tylko ze mam diesla 1.9 z 99roku, rozrzad ok, sprzeglo tez nie slizga... do 2.5-3 fajnie przyspiesza a potem wlasnie jakby spadl moment i przestala ciagnac...
Mam taki sam model (Alfa 156 1.9 JTD z 99r) i podobnie, od ok. 3 tys. obrotów przyspiesza już trochę gorzej. W FES widnieje błąd przepływomierza, który wskazuje stałą, wziętą z kosmosu wartość. Jak już zacząłem do niego zaglądać, to okazało się, że pokrywa filtra powietrza była rozszczelniona, co na pewno przyczyniło się do szybszego zużycia przepływki. Sprawdź, czy u Ciebie cała rura z przepływomierzem i pokrywą filtra nie lata luźno, jeśli tak - to przepływomierz pewnie dawno zabity niefiltrowanym powietrzem.
A najlepiej, jako nowy użytkownik Alfy, kup sobie kabelek VAG, jeśli laptopa już masz. Wiele razy może się przydać :>
no to ide juz to ocenie;D a jest jakis kabelek ktory mozesz polecic??
jesli bym mogl prosic jakis link do jakiejs odpowiedniej aukcji bo to jednak przydatna sprawa...
sprawdzilem, i mam dziurawy waz powietrza pomiedzy filtrem a turbina, narazie zakleilem tasma ale jutro jade zamawiac;p