a moze ktos ze mna pojedzie ja fachowo ocenic?![]()
a moze ktos ze mna pojedzie ja fachowo ocenic?![]()
Życzę wam wszystkim abyście w przyszłości abyście znaleźli tą jedną ze 100 i aby była jedyna w swoim rodzaju. Tyle że takie samochody nie kosztują 10 czy 11 tyś aby kupić alfę naprawdę zadbaną trzeba za ten rocznik dołożyć z 5-7 tyś i długo szukać albo prosić żeby sprzedał, całą reszta to loteria w stylu jeden z 10. Tyle że jak kupowałem swoją pierwszą alfę w 2003 roku ( była z 98) i zadał bym takie pytanie na forum a odpowiedzi były by takie jak są to do tej pory nie miał bym Alfy a tak mam już drugą zrobiłem nimi w sumie ponad 140tys km i jestem bardzo zadowolony. Oczywiście ryzyko zakupu trzeba zminimalizować do maximum ale jest to auto 10 letnie za niewielkie pieniądze a z awariami w takim aucie trzeba się niestety liczyć choć by było najbardziej zadbane. Ciekawe są z kolei inne opinie - jak ktoś sprzedaje auto zadbane w super stanie ( ta jedna na 1000) i chce za nią więcej niż średnia cena tych wszystkich "złych" to też toczy się dyskusja tylko w drugą stronę " a co tam jest silnik ze złota " itp stwierdzenia. Więcej równowagi w wypowiedziach bo Alfiści wymrą jak dinozaury.