fotele fajniejsze :-)
no tak, tapicerka jest lepszej jakosci.
pzd.
Te hamulce rozczarowują.., jeśli są gorsze.
Mam trochę głupią kwotę na zakup bo 40tyś a w porywach 45tyś. To za mało na wiarygodną Brerę 2.4jtd, a do 159 nie mogę się jakoś przekonać do sedana czy kombi, bo zazwyczaj jeżdżę sam lub z małżonką no a z tyłu to sporadycznie ktoś zasiada; Mito wydaje się być ok = dzisiejsza technologia, itd., ale z drugiej strony to może troszkę za małe no i tak jakoś padło na GT. Mam dylemat ;-)
Mogę powiedzieć co nie co z własnych doświadczeń. Uważaj na sprzęgło. Z tego co słyszałem w GT jest za słabe jak na ten silnik. Na mnie pechowo trafiło tak, że gdy ją kupowałem nie było żadnego ślizgania itp a po 2 tygodniach pourywały mi się nity na tarczy i musiałem wymienić komplet.
Dzięki za odp..
Panowie, jeszcze jedna sprawa..., słyszałem kiedyś że w 147 po FL w wersjach JTDm 150KM były dostępne wersje z udoskonalonym zawieszeniem na zamówienie; chodziło tutaj o wyeliminowania efektu nurkowania przy hamowaniu, a które podobno zauważalne było wcześniej ze względu na wagę silnika JTD; nie wiecie może czy w GT zastosowano takie zmiany w zawieszeniu??
Ja mam GT jeszcze na oryginalnym zawieszeniu. Nurkowania nawet przy ostrym hamowaniu nie zauważam. I musze przyznać, że jest dosyć twarde, choć pewnie przyczyniają się do tego opony profil 45
Nigdy o czymś takim nie słyszałem w 147.
Skuteczność hamowania jest nieco lepsza w GT z względu na 276mm z tyłu. W 147 bywały takie tarcze z tyłu ale nie zawsze.
Co do różnic między 147 a GT..
Miałem to możliwość przesiadać się wiele razy z GT do 147 i na odwrót.
+ na korzyść GT to fotele bo są nie dość, że są bardzo wygodne to jeszcze bardzo ładne. Bagażnik jest bardziej ustawny moim zdaniem. Wykonanie deski rozdzielczej jest znacznie lepsze. GT w serii na 18 felgach siedzi tak jak 147 obniżona o ok 40-50mm. Pozycja za kierownicą jest znacznie niższa. W 90% GT jest system ISOFIX do zamocowania fotelika dla dziecka.
+ na korzyść 147.
Lepsza widoczność do tyłu. Więcej miejsca na tylnej kanapie.
Dzięki za odp. Coraz bardziej jestem myśli że GT będzie najlepszym wyborem dla mnie po 147.. Żona troszkę narzeka że być może za mało miejsca z tyłu i w porównaniu do 147 o o dwoje drzwi mniej, ale jeżeli wchodzi fotelik na tylne siedzenia to nie będzie problemu na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez Marc09 ; 24-02-2013 o 15:48
bocian jeździ z dzieckiem w GyTy i nie ma problemu.
ano jeździ i nie narzeka
ja - 186-188cm wzrostu ( zależy jak mierzy ) - czyli fotel dosyć odsunięty
córka - obecnie 8 LAT ( też nie malutka )
mieści się spokojnie w foteliku i kolanami nie obija mi pleców
jedyny minus - muszę wyjść z auta żeby ona wysiadła i tyle
14 dniowy wyjazd na urlop za granicą - dajemy radę do gyty spokojnie się spakować do bagażnika ( w aucie tylko picie na drogę i jakieś przekąski no i zabawki z tyłu dla córki )
jak na niby coupe to gyty bagaznikiem prezentuje bardzo wysoki poziom jak dla mnie
- - - Updated - - -
żona narzeka na mało miejsca z tyłu ? = to niech siada z przodu :-)