Oooo tak , tez to zauwazam i podoba mi sie takie zachowanie.
Oooo tak , tez to zauwazam i podoba mi sie takie zachowanie.
bo Polacy są wrażliwi na piękno...![]()
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic
no wlasnie jak sobie stalem przy widelcu GT to tak sobie pomyslalem ze fajnie ze jest cos co moja alfe z nim laczy.Wedlug mnie lusterka sa bardzo ladne i pasuja do linii nadwozia chociaz lusterka w 156 sa tez swietne tyle ze mniejsze ale wyglad kosztem funkcjonalnosci.One przypominaja mi ksztaltem liscie
no to maseraki poszły na łatwizne w doborze lusterek,chociaz Quatroporte było na rynku chyba wcześniej od alfy, więc to alfa poszła na łatwiznę...Poza tym spasowanie listewek przyokiennych mają typowo włoskie...
Ostatnio edytowane przez Intruz ; 03-08-2012 o 12:16
Ale jaja z tymi lusterkami![]()
Alfa Romeo 146--->147-->156-->GT-->159--> Brera-->Maserati GranTurismo--> Nie ma to jak mieć plany na przyszłość
To spasowanie listewek w GT jest taj beznadziejne, bo może to ten egzemplarz klepany po tym, jak Kornacki z Sochą jechali![]()
Dokładnie. Dodatkowo, gdy widzę starego golfa na podporządkowanej, już wiem, że wyskoczy mi przed maską. W mieście nikt mnie nie chce wpuścić. Na trasie to byle złom próbuje mnie wyprzedzić, nawet na podwójnej ciągłej.
Wracając do tematu. Żona ma Megane III i w porównaniu to Alfa 159 to tragedia. Panowie, szczerze, to auto nie skręca. Kierownica chodzi ciężko, ale biegi są jeszcze gorsze. Podobno zawieszenie jest takie super, ale jeżdżąc meganką widzę, że na zakrętach zachowuje się identycznie, za to na dziurach meganka jest bardziej komfortowa. Alfa ma nisko przód i dziwnie się prowadzi w koleinach. Ogólnie jak na auto tej klasy mogli bardziej się postarać. Wiem, że to forum alfy i pewnie moja opinia nie będzie zbyt popularna, ale do miasta jest wiele praktyczniejszych aut.
No ale ten wygląd... To to za co kocham to auto i jestem w stanie przymknąć oko na niektóre niedogodności.
Tak, jak cenię argumenty typu "Meganka ma lepsze..." (nie wiem, nie jeździłem Meganką, a więc pozostaje mi wierzyć na słowo) tak po przeczytaniu argumentów typu "159 nie skręca, kierownica ciężko chodzi, biegi jeszcze gorzej", ogarnia mnie pusty śmiech? Jeśli faktycznie tak masz w swojej 159 to koniecznie musisz udać się do najbliższego serwisu, bo masz niesprawny samochód i to w dość wrażliwym jego aspekcie, jakim jest układ kierowniczy (gdybyś chciał wiedzieć, jak zachowuje się sprawny, zapraszam do Ostrołęki, nie obiecuje, że pozwolę się przejechać, ale pokręcić kierownica na pewnoRóżnice w trakcji różnych samochodów można zaobserwować w próbach drogowych w ekstremalnych warunkach, albo w sytuacjach ekstremalnych, a nie w codziennym użytkowaniu. Poszukaj na You Tubie testu porównawczego BMW, Mercedesa, Mondeo i 159, będziesz miał odpowiedź na to, czy 159 ma dobre, czy złe parametry trakcyjne. Jeśli chodzi o zachowanie się w koleinach... no cóż, w naszych koleinach to chyba jedynie Rosomak zachowywałby się w miarę stabilnie, poza tym większość problemów z jazdą w koleinach bierze się z rozmiaru opon, im szersze, tym gorzej
![]()