Super!!
Dzieki wszystkim za odpowiedzi, napewno zrobie tak jak mi radzil Bednar, kupie 1.6 benzyne, chodza fajne sztuki po 9/10tys i zaloze gaz. Mam w tedy pewne auto z gazem na gwarancji etc. Dzieki Wszystkim!!
Super!!
Dzieki wszystkim za odpowiedzi, napewno zrobie tak jak mi radzil Bednar, kupie 1.6 benzyne, chodza fajne sztuki po 9/10tys i zaloze gaz. Mam w tedy pewne auto z gazem na gwarancji etc. Dzieki Wszystkim!!
Przynajmniej w tym mam mistrzostwo haha
Polecam się na przyszłość!![]()
Powodzenia w zakupie i bezawaryjnej jazdy!
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Racja,nie ma się czego bać.Poza tym co do wersji bez wariata to większość serwisów nie posiada do niego blokad bo sie srednio opłaca je trzymac i jak będzie tam zmieniał rozrząd jakiś patałach to też namiesza.Spawanie wariata to juz przesada.Kto robił u mnie wariator ten wie że naprawić sie da i to z dobrym skutkiem.Są modele nie naprawialne ze względu na stan zużycia ale jak tylko delikatnie klepie kilka sekund przy zapalaniu to jest spora szansa za to długie jeżdzenie w takim stanie pogłębia jego stan-bać natomiast nie ma się czego modeli wyposażonych w to dobrodziejstwo
Sam mam wariata, zregenerowałem u Darka (za wiele mniej niż by mnie nowy kosztował z wymianą) a chodzi jak nowy... a z tego co wiem to lepiej się zbiera niż 105KM![]()
Wiem wiem... że jak osiągi to najlepiej jtd i zrobić u cinka 200KM... Ale mi to niepotrzebne i wolę wysokie obroty![]()