co do rozmiarów które wymieniłeś to nie ma z nimi problemów są dostępne normalnieNapisał as
co do rozmiarów które wymieniłeś to nie ma z nimi problemów są dostępne normalnieNapisał as
Jeśli mówisz o letnich lub zimowych - masz rację, co do całorocznych nie natknąłem się w internecie na nic oprócz dwóch producentów: Vredestein oraz Goodyear - może za słabo szukałem ;//Napisał Strzala_1
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Jest jeszcze coś takiego
Dębica Navigator 2
195/65R15 91T
index T czyli do 190km/h
Pozdrawiam
2EV
Nankang N605 195/50 R15 82H z osłona felgi 166zl![]()
Hankook CENTUM H720 195/50 R15 82H 4PR 190zł![]()
Toyo Vario-V2 195/50 R15 82H 215zł![]()
fakt faktem ale ciezko z tym rozmiarem o wybór
tylko bridgestone potenza RE050A - zadnych piskow i uslizgów osi przy nawet bardzo agresywnej jezdzie, zdecydowanie polecam
Nie ma mowy żebym to upchnął u siebie w AR145 :mrgreen:Napisał 2EV
Max to 195/55R15 ;//
P.S. Znalazłem test porównawczy opon zimowych z całorocznymi:
http://www.auto-motor-i-sport.pl/tes...owych-869.html
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
W Grande Punto mam fabrycznie całosezonówki (Pirelli Cinturato) i powiem tak:
Do niezbyt mocnego auta w dużym mieście na nizinach są spoko. Naprawdę.
Ale z racji tego, że byłem tym sprzętem 2x w polskich górach i 1x w Alpach - kupiłem i tak zimówki (Nokian - baardzo przyjemne i sensowne cenowo, placiłem po 210zł z wymianą i wyważeniem za rozmiar 185/65 15).
Jeżeli nie ruszasz się zimą poza miasto i jeździsz spokojnie - mogą być całoroczne. W innym wypadku nie ryzykowałbym. W kopnym śniegu raczej nie chciałbym próbować![]()
ja no swoich felgach 18" miałem dunlop f1 bieżnik asymetryczny coś takiego ;// 245/40/r18 nie polecam na nasze drogi rzucało mnie na koleinach jak diabli teraz leżą w piewnicy i niewiem jeszcze co z tym zrobię. Obecnie good year 225/45/r17 bierznik choinka bardzo fajnie sie drogi trzymają ale są strasznie głośne. no ale coś za coś.
Moim zdaniem opony wielosezonowe wyszły z tego testu obronną ręką.Napisał as
Zachowują się jak słabsze opony zimowe.
Gdyby dodali do testu jedną oponę letnią to dopiero było by widać różnicę!
Pozdrawiam
2EV
Ja mam u siebie Good Year Eagle F1 195/55/15 i jeśli o mnie chodzi to rewelacja :wink:
![]()
Gdzieś kiedyś czytałem test tych opon i napisali, że są wyśmienite na suchą i rewelacyjne na mokrą na nawierzchnię... I coś w tym jest bo faktycznie na mokrym bez problemów. Zacząłem zwracać na to uwagę po dachowaniu w marcu(( Przypuszczam że na tych oponkach przeszedłbym gładko przez tamten zakręt :wink: A co na zimę?? Zobaczymy co się trafi na stalówki 14 :wink:
Pozdrawiam//rooshyo