Gepard.Jak wyglada taka reklamacja w praktyce?!nie kupowałem dwumasy u Was.
Wyatarczy kopia Fv i cześć dostarczyć do sprzedawcy. Jaka jest procedura by była skuteczna.?
przy okazji prosze o prv z info jaki byl by koszt zakupu u Was
. Pozdr
Gepard.Jak wyglada taka reklamacja w praktyce?!nie kupowałem dwumasy u Was.
Wyatarczy kopia Fv i cześć dostarczyć do sprzedawcy. Jaka jest procedura by była skuteczna.?
przy okazji prosze o prv z info jaki byl by koszt zakupu u Was
. Pozdr
igorm,
Sprzęgło i dwumasa Valeo, myślałem o sachs'ie, ale mechanik mi doradził, żeby dać oryginał. Ogólnie wysprzęglanie działa teraz na dużo lepszym poziomie, ale to trzęsienie jest naprawdę irytujące, a jeszcze bardziej tłumaczenie tego kolejnej osobie, która ze mną jedzie. Mechanik mówi, że to najprawdopodobniej może być wina docisku, więc sprawdzimy, chociaż on też był teraz wymieniany około 1 tyś km temu.
Umówiłem się na reklamację na 07.01.2012 więc pod koniec stycznia dam znać czy problem został rozwiązany.
Pozdrawiam,
A.
Niedługo montowany będę miał inny dwumas, dam znać jakie efekty![]()
Jestem po wymianie dwumasy, miała tylko z 2-3 mm luzu ,wyjęta z 10mm
generalnie jest duża poprawa przy ruszaniu wystarczy musnać gaz by nie drgało, po czym na 2 biegu juz przy 1000 obrotów jest ok, także zabieg uważam za udany![]()
Zostaje mi jeszcze problem z ciężej chodzacym pedałem sprzęgła, wysprzęglik mam nowy, zdaje sie że co jakiś czas jest to mocniejsze i przez to aż skrzypi przy pedale. czy ktoś tak miał i może wymieniał pompke sprzęgła?
igorm,
Moje sprzęgło kiedyś reagowało podobnie, problem ustał po ostatniej wymianie dwumasy, sprzęgła, wysprzęglika i docisku. Pompka o ile mi wiadomo została stara.
U mnie też pojawiało się skrzypienie, a niekiedy pedał chodził znacząco ciężej. Zalecam sprawdzenie czy wszystko zostało założone dokładnie, bo być może to tylko wina montażu.
Pozdrawiam
Montaż wszystkiego był robiony teraz trzeci raz![]()
Wg. mechanika w wyprzęgliku zastosował zestaw naprawczy. Jest jakiś sposób na sprawdzenie wysprzęglika nie demontując niczego?. Wymieniony był docisk i ryjek.
Co ciekawe dwumas różnił się nieznacznie, szersza była zębatka od rozrusznika, przy okazji spisze numery.
Może być tak że sprzęgło mam nie te co trzeba, uda się tak włożyć, czy raczej by nie pasowało?
Bo jeżeli miałem wymienione wszystko po stronie silnika to zostaje po stronie pedału sprzęgła na logike, czytałem na forum o takich przypadkach, tulejki itp![]()
Jeśli chodzi o montaż sprzęgła to uwierzę w naprawdę wiele historii, bo nie jestem mechanikiem, a kiedyś taki jeden założył mi moje sprzęgło na drugą stronę. Nigdy bym nie pomyślał, że tak się da. Wtedy miałem nauczkę i od tej pory wolę poczekać za dobrym mechanikiem i nie spieszyć się z serwisem kosztem jego jakości
sprzęgło łapie raczej poprawnie, a jak działa założone odwrotnie?![]()