Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 87

Temat: Alfa 156 po liftingu z 2003 za 13 tys. kupić czy nie?

black1233
    Gość

Domyślnie

nie wiem jakie ty masz preferencje co do silników ale ja za 12 tysi w deisla bym sie nie pchał, prowadziłem w nowej budzie jts 2 lity 165 km i jeździ się nieźle ale skoro jesteś uczniem to 2 litry to za duże koszty paliwa.

Pozatym diesel przy większych mrozach zaraz masz kasze w baku jak nalejesz jakiegoś dziadostwa no i kwestia turbiny

- - - Updated - - -

a co sporu czy handlarz czy osoba prywatna to dla mnie zdecydowanie osoba prywatna, bo jeżeli handlarz dajmy na to sprzedaje ci za 12 tysi. a coś na tym musi zarobić bo przecież nie dołoży do tego interesu to za ile musi ją kupić ? i dolicz jeszcze jego zysk a na pewno nie jest to 500 zł

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał black1233 Zobacz post
    nie wiem jakie ty masz preferencje co do silników ale ja za 12 tysi w deisla bym sie nie pchał, prowadziłem w nowej budzie jts 2 lity 165 km i jeździ się nieźle ale skoro jesteś uczniem to 2 litry to za duże koszty paliwa.

Pozatym diesel przy większych mrozach zaraz masz kasze w baku jak nalejesz jakiegoś dziadostwa no i kwestia turbiny
    chlopie czemu piszesz takie pierdoly , masz mu doradzic ,jak juz glos zajmujesz a nie straszyc , to twoj drugi temat w ktorym dyrdymaly walisz
    a teraz na temat ,szukaj tego co ci sie podoba alf jest sporo i nie koniecznie wszystkie sa felerne i skladane z czterech ,pojedz, wez kogos kumatego ,poodgladaj kilka sztuk zobacz co w nich lubi byc nie tak i kupuj

black1233
    Gość

Domyślnie

no dobrze to niech kupi po lifcie diesla za 12 tysięcy...

- - - Updated - - -

zapomniałem dodać że od handlarza...

- - - Updated - - -

Poza tym nie zawsze wszystko da się wszystko wykryć przy kupnie, czasem i po tygodniu od kupna może ci się spier......

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kusior007
    Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto
    AR 156 SW FL 1,9 jtd 16v m-jet.

Domyślnie

Ja kupiłem taka alfe od handlarza,zapłaciłem sporo taniej od wartości rynkowej,ale widziałem,że będzie z nią sporo pracy...i faktycznie jest roboty sporo,kasy idzie od ch.... i jeszcze trochę i choć czasem wątpię to i chce już przestać grzebać i inwestować,to sie nie da.Każde spojrzenie wywołuje uśmiech,jeśli,więc masz coś na oku,przemysł sobie wszystki za i przeciew,poradz sie ludzi z forum i przy odrobinie szczęścia będziesz jeździl alfa...a jak nie to sprzedam Ci swoją,bo mam auto służbowe i moja sie trochę marnuje;-)))

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk
    "What We Do In Life, Echoes In Eternity"

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Szałek
    Mieszka w
    Mogilno ( kujawsko-pomorskie)
    Auto
    AR 156 FL 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Moim zdaniem kup auto w tej starszej budzie, z nowym wnętrzem i fajnym wypasem.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-pol...C23383401.html np coś takiego.

I licz się zawsze z kosztami na początek, ubezpieczenie, rejestracja, przegląd zerowy (oleje, filtry, rozrząd).
    Ile byś km nie robił, to w auto ciągle będziesz ładować i nie mów sobie, że będziesz mało jeździć, bo jak coś będzie wyeksploatowane to i tak siądzie i tak.
    Jak się używa to trzeba się z kosztami liczyć.

Ja moją poliftową kupiłem za względnie normalną cenę, ani wysoką, ani zaniżoną, po prostu normalną.
    Ale co? Rejestracja, ubezpieczenie, rozrząd, olej, filtry, czyli na wejście 2tys. Ok, z tym się liczyłem. Ale też chlasła po tygodniu chłodnica, kolejne 450zł.
    Po tygodniu przepływka, znów 450zł !
    Miesiąc spokój, ale odezwały się wahacze i znów 500zł.
    To grubsze sprawy, ale jeszcze są detale,czyli sama kosmetyka auta, żarówki, niedziałające pierdoły i sumka się zbiera.
    Nie mogę powiedzieć, że kupiłem ulepa, bo to są eksploatacyjne tematy no i słabe strony Alfy, aczkolwiek ja się z tym liczyłem.
    Zastanów się dobrze najpierw, sprawdź ceny części do Alfy i innych aut, porównaj, poczytaj o słabych punktach to dojdziesz do wniosku, że za 12 to kupisz W MIARĘ utrzymaną po lifcie wnętrza w 1.9 JTD.

Mam nadzieję, że choć trochę rozwiałem Twoje wątpliwości, bo to akurat nie są jakieś złośliwe dyrdymały, tylko czyste fakty

black1233
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kusior007 Zobacz post
    Ja kupiłem taka alfe od handlarza,zapłaciłem sporo taniej od wartości rynkowej,ale widziałem,że będzie z nią sporo pracy...i faktycznie jest roboty sporo,kasy idzie od ch.... i jeszcze trochę i choć czasem wątpię to i chce już przestać grzebać i inwestować,to sie nie da.Każde spojrzenie wywołuje uśmiech,jeśli,więc masz coś na oku,przemysł sobie wszystki za i przeciew,poradz sie ludzi z forum i przy odrobinie szczęścia będziesz jeździl alfa...a jak nie to sprzedam Ci swoją,bo mam auto służbowe i moja sie trochę marnuje;-)))

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk

W pełni się zgadzam

- - - Updated - - -

nie przestaniesz inwestować dopóki będziesz chciał jeździć

BOOGY01
    Gość

Domyślnie

Teraz już nie wiem co o tym sądzić ale będę chyba szukał Alfy w starej budzie po lifcie wnętrza... czy tak będzie rozsądniej?

black1233
    Gość

Domyślnie

ale też nie trzeba od razu zakładać że wszystkie są takie - ale tak jak napisałem wcześniej od handlarza bym osobiście nie zaryzykował . może tobie akurat uda się kupić dobrą

Raz mi się zdarzyło oglądać właśnie w komisie ładnego jtd 1.9 po lifcie ale koleś nie mógł wyjechać z placu bo samochód był zastawiony od przodu i musiał dać wsteczny żeby wycofać i wyjechać a że nie mógł wrzuć wstecznego to troche się tam poprzeklinał i na tym się oglądanie skończyło

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Szałek
    Mieszka w
    Mogilno ( kujawsko-pomorskie)
    Auto
    AR 156 FL 1.9 JTD 16V

Domyślnie

A tak btw to temat raczej nie w tym dziale

black1233
    Gość

Domyślnie

z tymi kosztami na wstępie to może troche zejść np. na ubezpieczeniu jak weźmie wspólnie na kogoś kto ma zniżki

- - - Updated - - -

Poza tym może stargować z 500 przynajmniej żeby miał na część tych opłat