Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Temat: brak info o spalonej żarówce

Użytkownik Świeżak Avatar BeBe
    Mieszka w
    SG
    Auto
    159SW 2008

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Idąc tym tokiem rozumowania, to może nie powinno być wskazania poziomu paliwa? Bo przecież można wyczytać w instrukcji ile auto pali i sobie policzyć.
    Nie każdy non stop gapi się w zderzak następnego auta na światłach i myśli "czy czasem mi się k... nie przepaliła żarówka?" I rozumiem, że Ty w dzień stojąc na światłach zawsze się patrzysz w następne auto i o tym myslisz ;-))
    W dzień o tym nie wiesz, co naraża Cię w najlepszym wypadku na mandat.

Aha... No a jest informacja o spalonej żarówce z tyłu ? Z tego co pamiętam to też nie ma - pozycyjna/stop. I gdzie teraz patrzysz kolego BeBe aby się o tym przekonać ? W nocy w mieście można gdy autobus za tobą stoi

I co jest ważniejsze wg Ciebie? Informacja o spalonej żarówce w podświetleniu tablicy czy taka sama informacja o spalonej żarówce z tyłu pozycyjnej/stop ?
    Powinieneś wymienić swoją Alfę, bo u mnie akurat działa sygnalizacja STOPu i pozycyjnej tylnej również. Może kiepsko Ci ją wyklepali lub nie biegasz na Jasną Górę to i masz problem.

A zawsze patrzę na poprzedzające auto, niestety moja Alfa nie potrafi sama wyhamować.
    Ostatnio edytowane przez BeBe ; 20-12-2012 o 22:25

Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał BeBe Zobacz post
    lub nie biegasz na Jasną Górę to i masz problem.

Akurat to nie bardzo pomaga
    Chociaż jeśli często jeździ po Częstochowie, to mogło coś paść, bo tam takie dziury że auto ledwo utrzymać na drodze.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfa 159 1,9JTS 2006; alfa 146 1,4TS 1998

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Napisał kac1per
    No to teraz inne pytanie. Gdzie szukać przyczyny jeżeli sygnalizowana jest przepalona żarówka, przy okazji przy włączonym prawym kierunkowskazie pulsowanie kontrolki na konsoli 2x szybsze - czyli objaw przepalonej żarówki kierunkowskazu. A tu niespodzianka wszystkie światła kierunkowskazów działają i pulsują w normalnym tempie.
    To włączasz awaryjne, wychodzisz i patrzysz;P
    no i właśnie tak uczyniłem, wszystko miga jak należy. Problem znikł po 2 dniach, pojawił się po 3 następnych po dwóch kolejnych znów znikł i na razie OK. Czy słabo łącząca żarówka lub założona nieoryginalna (o innym oporze) mogłaby dać takie objawy?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

TAK - o innym oporze mogą być takie objawy,jak i słaby kontakt.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bolków
    Auto
    alfa sw159 1.9jtdm 150KM

Domyślnie

mi komputer pokazuje spalone żarówki postojowe ale obie świecą, co jest??? trzeba błąd skasowac(ale nie sądze)...nie wiem wkurza mnie gdy tylko wkładam kluczyk to te info jest...

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    może GT

Domyślnie

Cytat Napisał kac1per Zobacz post
    No to teraz inne pytanie. Gdzie szukać przyczyny jeżeli sygnalizowana jest przepalona żarówka, przy okazji przy włączonym prawym kierunkowskazie pulsowanie kontrolki na konsoli 2x szybsze - czyli objaw przepalonej żarówki kierunkowskazu. A tu niespodzianka wszystkie światła kierunkowskazów działają i pulsują w normalnym tempie.
    też u mnie pojawił się ten problem :/

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotrek_inf
    Auto
    Lancia Delta III 1.8 Di

Domyślnie

Też miałem podobny problem. Wyświetlało błąd przepalonej żarówki kierunkowskazu i dodatkowo STOPu obie żarówki po jednej stronie. Pomogło solidne przeczyszczenie styków.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    podkarpackie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Mi czasem się zaświeci, że spalona jest lewa przednia żarówka świateł mijania. Zauważyłem podczas wymiany żarówek, że właśnie ta lewa ma spękaną wtykę plastikową, którą się wpina w żarówkę. Pewnie z temp. się zestarzała bo chyba nawet niewielki fragment plastiku odpadł. Pewnie to jest przyczyna, ale to bardzo rzadko ten błąd u mnie występuje. Tak na marginesie można jakoś tę wtykę wymienić?

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    może GT

Domyślnie

Cytat Napisał piotrek_inf Zobacz post
    Też miałem podobny problem. Wyświetlało błąd przepalonej żarówki kierunkowskazu i dodatkowo STOPu obie żarówki po jednej stronie. Pomogło solidne przeczyszczenie styków.
    Czym czyściłeś?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotrek_inf
    Auto
    Lancia Delta III 1.8 Di

Domyślnie

Benzyną, rozebrałem kostki i każdy styk po kolei przeczyściłem i od tego czasu nie miałem już informacji o spalonej żarówce.