Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Doradźcie auto do 16 tysi

lancia1969
    Gość

Domyślnie

Uważam że przy takiej kwocie warto rozglądać się za 155 1,8 , przyzwoity design , cześci tanie jak barszcz ( tempra , dedra to mechanicznie zawieszeniowo to samo ) a przyjemnośc z jazdy jest :mrgreen: , komfort przyzwoity- bezpieczeństwo ok .
    Lancia fajna ale zazwyczaj z dużymi przebiegami i kapryśna jak każda Włoszka , a coupe ponadnormatywnie droga jeżelki przyjdzie zrobić cokolwiek z blachy ;// Silniki nie są oszczedne ale to w końcu coupe
    155 daje gwarancje szybkiego i taniego doprowdzenia Alfy (przy takim budżecie) do stanu wrecz idealnego . Gabaryty w sam raz nie za duży - wszedzie zaparkujesz , nie za mały nie zamęczy Cię na trasie - jeszcze raz uważam że w Twoim przypadku to powinien być strzał w 10

Digit
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lancia1969
    Uważam że przy takiej kwocie warto rozglądać się za 155 1,8 , przyzwoity design , cześci tanie jak barszcz ( tempra , dedra to mechanicznie zawieszeniowo to samo ) a przyjemnośc z jazdy jest, komfort przyzwoity- bezpieczeństwo ok. [...] 155 daje gwarancje szybkiego i taniego doprowdzenia Alfy (przy takim budżecie) do stanu wrecz idealnego.
    Potwierdzam, nie zaprzeczam :-P
    Przy czym warto skierować się w stronę ośmiozaworowego TS-a. 16V to jednak zupełnie inna liga, jeśli chodzi o koszty serwisowania.

Pozdrawiam, d.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Stefan116
    Mieszka w
    Puławy - Pysznica
    Auto
    GT 1300 Junior 1974r.

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za dobre rady
    O kosztach jazdy Alfą nie trzeba mnie przekonywać ( niejedna już była w domciu )
    155 2,0 T.Spark 8V wydaje sie byc najlepsza opcją, a w którym roku zaprzestano produkcji tego silnika w 155?? Znalezienie tagiego auta moze być ekstremalnie trudne :?
    Generalnie jak sam sądze t.s 8V to naprawde bardzo dobra jednostka napędowa,
    spalanie na poziomie 8 litór jest normą a i osiągi niczego sobie :wink:
    A co sadzicie o 164 Super T.Spark 8V?

Arek 146
    Gość

Domyślnie

Ja polecam koledze lancię kappę, jest to naprawdę niedoceniony samochód. Autko spokojnie kupisz za te pieniądze jest bardzo wygodne, dobrze wyciszone i wykonane, jak auto było bezwypadkowe to także nie ma problemów z korozją. Części zawieszenia nie są drogie i właściwie wszystko jest już dostępne w zamiennikach. Jedyny problem z tym autem to ekonomika, dlatego polecam silnik diesla 2,4JTD. Za te pieniądze kupisz model po delikatnym liftingu czyli po 1998r.

zawigrze
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Stefan116
    A co sadzicie o 164 Super T.Spark 8V?
    Sam użytkuję takie auto i muszę powiedzieć, że jest super. Mało pali, silnik jest rewelacyjnie elastyczny. Jak chcesz szybko pojechać to też jest czym tylko trzeba mocniej gaz wcisnąć. Auto jak jest zadbane to się nie sypie. Zawieszenie jest trwałe. Padają tradycyjnie drobne rzewczy np. wyświetlacz klimy. Ostatnio pękłam mi jedna z klamek. Mam auto ponad 2 lata i jestem zadowolony.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

dobrze prawisz , najlepiej szukaj alfy 8v , to dobre, trwałe silniki . Znam gościa który na nim przejechał ponad 300tys bez remontu , i nic przy silniku nie grzebał (oczywiście nie licząc wymiany termostatów, pompy wodnej przy rozrządach, uszczelki miski olejowej , ale silnika nie rozbierał)
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard