Znalazłem temat kolegi iNTELL, który zrobił dokładnie to co ja teraz mam zamiar i wszystko u niego hulaO pracach będę informował na bierząco.
Znalazłem temat kolegi iNTELL, który zrobił dokładnie to co ja teraz mam zamiar i wszystko u niego hulaO pracach będę informował na bierząco.
pozwolę sobie zamieścić ten temat w tym wątku żeby nie trzeba było szukać
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...zed_liftu.html
Witam, robilem taka przerobke z kolega intell w swojej alfie.
Nie jest to jakie latwe jak sie wydaje, wiazka sie rozni takze musisz sie w nia zaopatrzyc. Trosze przerabiania kabli Cie czeka.
Nagrzewnica sie rózni.
Panel klimatronika z anglika nie pasuje.
Zaopatrz sie tez w kanaly nawiewu w tunelu srodkowym, poiewaz te tez sa inne.
Kup takze blache mocujaca panel i popierlniczke bo ta z przedliftowej jest inna.
Pamietaj o wiazce do sterowania lusterek, i swiatel przeciwmgielnych.
Lepiej kupic odrazu bo to drobiazgi generuja najwieksze koszta.
Bo samochód to nie wszystko
Nagrzewnica, ramki zegarów, tunel środkowy, popielniczkę, klimatronik mam już kupione i w poniedziałek będą u mnie.
Dokupie jeszcze kanały nawiewu tak jak piszesz i blachę mocującą.
Miałbyś może gdzieś fotki tych wiązek które będą mi potrzebne?
poszukam fotek. pamietaj o instalacji z europy. Od anglika trzeba przedluzac, jutro wysle Ci foty gotowej przerobki.
Bo samochód to nie wszystko
Dzięki Chrzanu, będę wdzięczny. Wszystko co już kupiłem i co jeszcze kupię jest z wersji Europejskiej.
Napisałeś dokup wiązkę, masz na myśli którąś z głównych wiązek instalacji po FL?
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 04-01-2013 o 21:58
Chrzanu rozpisz mi proszę wszystkie podzespoły (elementy), które musze mieć aby być spokojnym. Czyli kupuje to co wypiszesz, zakładam, troszkę poprzerabiam i cieszę się klimatronikiem.
Wszystko co będę kupował stopniowo będzie wykreślane z mojej listy.
ArturR_1975 jak będziesz to robił zrób jakiś manual i wrzuć do działu zrób to sam
Podzespoły, które dzisiaj do mnie przyjechały. No niestety kilka uchwytów nagrzewnicy jest połamanych o drobiazgach nie wspominam :/ Mam nadzieję, że jakoś się z tym uporam, ale z doświadczenia wiem, że montując nagrzewnicę występują dość duże naprężenia i zwykłe klejenie uchwytów raczej odpada :/ Również kilka zatrzasków wtyczek między innymi panelu klimatronik jest połamanych :/
![]()
Co jeszcze musze kupić?? aby wszystko mieć już pod ręką w czasie montażu?
Chrzanu jaką wiązkę instalacji muszę do kupić? Masz na myśli wiązkę główną biegnącą za deską rozdzielczą? Napisałeś, że zapodasz fotki :/
Chciałbym już dzisiaj przełożyć nagrzewnicę, ale czy już nic później za deską rozdzielczą nie będzie robione? Głupio było by wszystko od nowa rozbierać.
Kupiłem właśnie lakier samochodowy i odświeżam panele. Przemaluję też wloty zegarów (brzegi)
Ok. Tak więc wszystko zrobię sam (do wszystkiego dojdę) tylko niech mi ktoś na pisze czy po przełożeniu nagrzewnicy mogę zakładać już deskę rozdzielczą!!
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 07-01-2013 o 18:13