Witam i przepraszam za odkopanie tematu. Czy Koledzy posiadacie nowe informacje na temat tych mocowań? Gdzie można kupić w miarę rozsądnej cenie? Pozdrawiam.
Witam i przepraszam za odkopanie tematu. Czy Koledzy posiadacie nowe informacje na temat tych mocowań? Gdzie można kupić w miarę rozsądnej cenie? Pozdrawiam.
Tylko oryginał cena niestety powala.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Dzięki. Faktycznie cena jest ciekawa. Pozdrawiam.
Mam lewą za 235 zł, prawa trochę droższa bo 375 i długi czas oczekiwania.
Alfisti.net mają, po 55 Euro sztuka (obie strony w tej samej cenie). Nie wiem czy to oryginały czy zamienniki ich (czy kogoś tam) roboty. 3 tygodnie czekania na dostawę, więc możliwe że je gdzieś tłuką na zamówienie?
Jak odżyję finansowo mam zamiar u nich zamówić, będą na zaś![]()
przerabiałem ten temat jakieś 3 miesiące temu i wiem jaki to koszmar. ceny powalają nawet znajomy u sąsiadów z niemiec szukał i też jest ciężko. ja nie dałem takich pieniędzy za oryginały bo dla mnie to mega przesada.... dorobiłem je z innych mocowań i lata jak trzeba.... żałuje ze nie zrobiłem z tej produkcji manuala bo pewnie by to komuś pomogło np tobie zwłaszcza ze przerabiane mocowanie kosztowało 60 zł![]()
Co za problem napisać co i jak?![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Fajnie, że temat znów żyje. Będzie łatwiej zdobyć nowe informacje na temat tych poduszek. Jeżeli chodzi o przeróbkę to myslałem o wykorzystaniu elementów od lancii kappy. Górną część za cenę około 70 zł. A dolną najczęściej skorodowaną od np. naszej alfy 166 z górnej przedniej za około też 70 zł.. Zeszlifować i zespawać z tą górną. Mają podobne wymiary. wtedy kosz razem do 150 zł. Poprawcie mnie, jeżeli sie mylę. Pozdrawiam.
Przerobiłem poduszkę od e39 sedan... obciąłem ten kołnierz w który wchodzi sprężyna i przyspawałem z drugiej strony do tego dospawałem oryginalne mocowanie do karoseri ze starej poduszki i gotowe.... szkoda że nie zrobiłem zdjęć bo wyszło naprawdę fajnie