Jest kilka wariantów chipowaniu . Ty masz 20V to na spokojnie 30KM . Jak byś zmienił intercooler to ponad 200KM szło by wymodzić chyba . Nie sprawdzałem jej na hamowni bo już tak ją kupiłem a czuje ,że idzie jak burza więc niemam takiej potrzeby . Zresztą naklejek na aucie z Cinsoftu nikt dla bajeru by nie lepił![]()
Kolego, właśnie wróciłem z diagnostyki, jedyne ale diagnosta miał do maglownicy że coś tam jak by się mały luz zrobił, reszta ok. Myślę że to nie jest akurat problem w złym prowadzeniu po śniegu, więc pozostaje ręczny![]()
Kurcze mam dokladnie to samo! i tez mam nadzieje,ze to reczny,bo przymarzl mi i chyba do konca nie odpuscil.
Bo panowie po co zimą ręczny zaciągacie ?? Ja na biegu zostawiam . Raz jak zostawiłem ręczny na noc to rano nie mogłem autem ruszyć z pod chałupy .
A w pandzie zaciagam i puszcza bez problemu![]()
Mnie uczyli co by ręczny zaciągac w zimie i często go używać - do tej pory nie miałem zamarzniętego ręcznego![]()
Tak tylko jak linka naciągnie wilgoci i wody ogólnie to potem się dziwicie ,że zamarza i trzyma . Jak auto jest nowe i ma przesmarowane , niespękane osłony to nie marznie. Ja tam wole zostawić na "1" jak mam się zastanawiać czy auto ruszy czy nie. A wy róbta co chceta.
No fakt nie zawsze robie "osobiste duże przeglądy zimowe " skupiam się na całej reszcie technicznych detali za które jestem pewny . Nie mam bardziej skomplikowanych problemów technicznych z Alfą - pali jezdzi , co miałem wymienić to wymieniłem nie oszczędzając na kosztach . A akurat ręczny to ostatnia rzecz o którą bym się martwił choć działa , przy konserwacji zapomniałem do niej zajrzeć. Ale podziwiam i pochwalam dbanie o detale.