no dobra ale eliminujaca pompe co to moze byc... grzechotanie aa ten dzwiek to kompletnie 2 rozne dzwieki
no dobra ale eliminujaca pompe co to moze byc... grzechotanie aa ten dzwiek to kompletnie 2 rozne dzwieki
Pytanko czy ktoś próbował tą pompę w jakiś sposób zregenerować ? Tzn dobrać łańcuch po numerach fabrycznych taki sam ? Jakoś wymienić mosty? Bo chciałbym to zrobić ale nie chcę wymieniać całej pompy jak dla mnie to za duży koszt... Tym bardziej że trochę jeszcze mam do zrobienia w alfie... Jak by ktoś miał jakieś namiary ewentualnie już to robił prosiłbym o kontaktwielkie dzięki z góry
![]()
Kiedyś widziałem sam łańcuszek z prowadnicą na alledrogo, koszt to 160 zł jednak to było dawno, nie wiem czy teraz jest. Ja kupiłem całą pompę za 500 zł.
Przy wymianie samego łańcuszka pozostanie jeszcze jeden problem - ustawienia na znaki. Do montażu samego łańcuszka w odpowiedni sposób służy specjalny przyrząd pospolicie nazywany "kostką" ale jest on tak mało używany że nawet nie wszystkie ASO go mają.
Co tam ustawiać ??? - łańcuszek wraz z kołami jest pośrednikiem pomiędzy wałem a wałkiem wyrównoważającym a one muszą pracować względem siebie w pewnym ustawieniu ( coś jak rozrząd ) bo w przeciwnym razie silnik będzie miał nadmierne drgania.
http://allegro.pl/item772995063_alfa...mpa_oleju.html
A co powiesz o używanej pompie ? Jest sens ? Nie wiem jaka jest żywotność pompy a właściwie łańcuszka...
też mam podobny problem w środe jade do mechanika ("zaufanego") który doradził mi regulacje zaworów, jak wyreguluje dam znać jakie są wyniki tej naprawy![]()
Ja mam takie iwbracje silnika rano jak jest zimny i jest to uszkodzona poduszk asilnika i dlatego jak silnik jest zimny to zawsze mocniej telepie to diesel i wtedy czujesz to w środku. U mnie objawia się to takim telepaniem delikatnym jakby bujałpzdr
Miałem takie dolegliwości i okazało się że, poduszki były do wymiany ( wymiana wszystkich ), świece ( 3 z 5 ) uszkodzone ( wymiana wszystkich ) regulacja zaworów. Obecnie hałasuje łańcuszek od pompy , natomiast wszystkie drgania/szarpania ustały. Ps. jeśli któraś z poduszek silnika jest zerwana czy zużyta należy dokładnie sprawdzić pozostałe.
Witam,sprawdź jeszcze przeguby wewnętrzne.