A jednak próbowałem na wiele sposobów wykasować go i nie da rady.Elektryk powiedział to co OBSERWATOR 737 brak sterownikanie wiem gdzie to mogę teraz naprawić bliżej Malborka.
A jednak próbowałem na wiele sposobów wykasować go i nie da rady.Elektryk powiedział to co OBSERWATOR 737 brak sterownikanie wiem gdzie to mogę teraz naprawić bliżej Malborka.
ALFA 156 JTD
zadzwonić do Łodzi na ul.Rozległą 6 i popytać czy możesz im to wysłać na wgranie softu
(opisz im sytuację , wspomnij o tym że stało się to po próbie rozruchu na rozładowanym aku - będę wiedzieli o co chodzi)
ewentualnie szukać kogoś kto ma już doświadczenie w takich przypadkach - jednak uprzedzam że byle kto tego nie zrobi
a tak na marginesie - to uwaga do usera dance1 - zanim napiszesz że to co ktoś napisał
jest bzdurą to się nad tym lepiej zastanów... jak opisuję coś i piszę że to praktyka to nie
wysysam tego z palca - przyjmij do wiadomości że moduły sterujące airbagami w AR i Mesiach gubią soft podczas próby rozruchu na słabym akumulatorze oraz podczas rozruchów awaryjnych z kabli lub boostera...
jesli moge sie podpiac to mialem u siebie to samo,tyle razy ile blad byl kasowany wracalo na nowo,w koncu dostalem sie centralki po czym okazalo sie ze jest poprostu zwarcie na stykach,w 166 centarlka znajduje sie pod ics na wysokosci kostek pasazera,wyjecie i dostane sie do niej to nie zadnen problem.
zwarcie na stykach lub po prostu zła przewodność może być problemem - warto odpiąć wtyczkę i przyjrzeć się stykom , trafna uwaga kolegi Michała166
w 156 sterownik jest na tunelu środkowym blisko przegrody czołowej - najlepiej zdjąć boczną osłonę tunelu z prawej strony , wtedy będzie najłatwiejszy dostep do wtyczki
wypinanie i wpinanie wtyczki robimy bez kluczyka w stacyjce
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Witam
Nie chce zakladac nowego tematu bo podobny.
Wymienialem spalone zaroweczki w zegarach i nawiewach i po tych czynnosciach wszystko ladnie wkoncu swieci ale zapalila mi sie dioda od poduszki pasarzera.Krecilem kluczykiem wlanczalem i wylanczalem poduszke ale nic to nie pomoglo.Zaznaczam ze wszesniej wszystko bylo po nrmalnemu tz.dioda sie zapalala po czym pochwili gasla.Co to moze byc czy tez mogl pasc w jakis sposob sterownik??Probowalem sie podlaczyc wczesniej pod kompa airu ale nie moge podobno jest jakas nowa wersja aira i dlatego programem KWP 71 nie moge sie polaczyc.Ale to juz co innego, denerwuja mnie ta dioda.
Pozdrawiam
przekręcałeś kluczyk w czasie gdy zegar był odpięty (ten na którym jest kontrolka poduszki) ?? jeśli tak to centralka zapisała błąd (niesprawnej kontrolki - bo była odłączona) , trzeba go wtedy skasować
Przekrecalem, ba nawet jechalem bez licznika.Musialem sprawdzic bo cos mi telkocze za zegarami na poczatku myslalem ze to w nich ale jednak to nie one.Prawdopodobnie cos w nawiewach jest i klekocze na wybojach.A ten blad trzeba usunac z poduszek czy z centralki komputera??
licznik odgrywa znaczącą rolę w autodiagnostyce poduszek
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
jak z poduszek , w samych poduszkach nie ma pamięci błędów , błąd jest zapisany w sterowniku , usuwa się przez podpięcie examinera do gniazda diagnostycznego (lub innego kompa do diagnostyki/usuwania błędów)