Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Temat: Oszuści w komisie!!! Osielsko. DIBA

Bartek_P
    Gość

Domyślnie

Ja teraz sprzedaje Almerę n16 z przebiegiem 116000 tysięcy i zero odzewu. Trza będzie kręcić w górę chyba

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Bartek_P Zobacz post
    Ja teraz sprzedaje Almerę n16 z przebiegiem 116000 tysięcy i zero odzewu. Trza będzie kręcić w górę chyba
    Szwagier kiedyś wyrwał Wieśwagena Golfa MK III Kombi od prywatnego sprzedawcy w Niemczech, krótko mówiąc wygrzebał go ze stodoły Golf miał nalatane 53 tyś. km (do roboty miał dużego wrzoda na przednich drzwiach i czyszczenie tapicerki), na giełdzie ludzie nie wierzyli w ten przebieg (cóż mieli prawo - auto nie najmłodsze), więc trzeba było skręcić licznik w górę.

Bartek_P
    Gość

Domyślnie

A co do tytułu, to chciałem w wolnej chwili pojechać do Bydgoszczy, ale widzę , że nie ma sensu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MK22
    Mieszka w
    Ch-ce
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 m-jet 150 KM Q2

Domyślnie

Kupowałem dla swoich Klientów w tym komisie w sumie dwa auta. Jednym z nich była Alfa 147 z 2000 roku, z przebiegiem 54 000 km. Samochód pojechałem sprawdzić z komputerem i mechanikiem i okazało się, że wg. egzaminera przebieg jest prawdziwy. Tak samo było z Cromą. Po tej akcji przyznam szczerze, że bardzo się zawiodłem na tym sprzedawcy, myślałem, ze jako przedstawiciel dużego dealera samochodów z Włoch nie robi przekrętów z licznikami. Szkoda, że mamy tak niewielu uczciwych sprzedawców w Polsce ;//

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Cytat Napisał MK22 Zobacz post
    Kupowałem dla swoich Klientów w tym komisie w sumie dwa auta. Jednym z nich była Alfa 147 z 2000 roku, z przebiegiem 54 000 km. Samochód pojechałem sprawdzić z komputerem i mechanikiem i okazało się, że wg. egzaminera przebieg jest prawdziwy. Tak samo było z Cromą. Po tej akcji przyznam szczerze, że bardzo się zawiodłem na tym sprzedawcy, myślałem, ze jako przedstawiciel dużego dealera samochodów z Włoch nie robi przekrętów z licznikami. Szkoda, że mamy tak niewielu uczciwych sprzedawców w Polsce ;//
    Wydawało mi się, że 147 to był model produkowany od roku 2001 czyż nie?

Użytkownik Rowerzysta Avatar btomek
    Mieszka w
    BIAŁYSTOK
    Auto
    159 3.2 Q4 2009 PORSCHE-924S

Domyślnie

Cytat Napisał odrobina156 Zobacz post
    Wydawało mi się, że 147 to był model produkowany od roku 2001 czyż nie?
    Były wypuszczone pod koniec 2000r. bodajże wersje trzydrzwiowe.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał btomek Zobacz post
    Były wypuszczone pod koniec 2000r. bodajże wersje trzydrzwiowe.

pierwsza rzeczywiscie byla wersja 3d.

Ale dzieki za informacje o Dibie, bo rozumiem ze chodzi o tego dostawce

http://diba.otomoto.pl/ ??

Rozumiem ze moge ich na spokojnie umiescic na czarnej liscie ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar fafner
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v 03r.

Domyślnie

Co do tych "Sprzedawców" z Diba również miałem z Nimi nieprzyjemną konfrontacje. Znajomy chciał kupić Toyote Rav-4 w benzynie, pojechaliśmy obejrzeć miała mieć ok 120-140 tysięcy (dokładnie nie pamiętam), jak sie okazało na miejscu silnik ledwo dyszał, ociekał olejem i na dodatek okazało się że Toyota miała kiedyś instalacje LPG o której sprzedający nie wspomniał ani w aukcji ani przez telefon... Po stanie samochodu/silnik można było śmiało stwierdzić że miała 250 tyś lub więcej...

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir 170 KM Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał pjanek Zobacz post
    Witam,
    chciałem przestrzec wszystkich którzy są zainteresowani zakupem auta w komisie w Osielsku. Interesowały mnie dwie Alfy 159 jedna z nich według zapewnień pracownika/właściciela komisu miała przebieg około 89000 jak się okazało w ASO przebieg tego auta w marcu 2012 roku wynosił 189 000!!! Samochód oczywiści posiadał książkę serwisową, jak sie okazało podrobioną!!! Miała 3 wpisy - jeden z autoryzowanego serwisu Alfy a dwa kolejne z serwisu włoskiego DIBA!!! kilometry oczywiście odpowiadały zapewnieniom wlaściciela komisu co do przebiegu auta. Jednocześnie śmie twierdzić iż w tym procederze bierze również ktoś z pracowników ASO Alfa Romeo w Bydgoszczy ponieważ gdy chciałem jechać w sobotę i na własny koszt przetransportowac alfę do serwisu aby podłączyć ją pod komputer i wszystko sprawdzić spotkałem sie oporem (widocznie w sobote miała nie pracować 'zaufana' osoba), dopiero po jakims czasie właścicel sie zgodził. Właścicel spodziewał sie przecież tego iż w pierwszej kolejności zostanie sprawdzony numer VIN więc nie ryzykowałby wyjścia na idiotę i o ewentualne dostanie w mordę. Więc jeśli zaintersuje was auto z Osielska odpuścice sobie. Mnie kilka osób też przed nimi ostrzegało, ale oczywiscie miałem nadzieję że własnie ta ładna Alfa będzie ok, nietety sie bardzo rozczarowałem.

Pozdrawiam
    Szanowny Kolego
    Otóż jeżeli chodzi o włoski komis DIBA to zgadzam się z tobą że cała ta sytuacja i dodatkowo filmik jest conajmniej skandaliczny. Natomiast nie rozumiem dlaczego twierdzisz że Autoryzowany Serwis Alfa Romeo w Bydgoszczy ma z tym coś wspólnego. MAsz na to jakieś dowody? To że właściciel Komisu DIBA nie chciał wyrazić zgody na sprawdzenie samochodu w serwisie to świadczy tylko i wyłącznie o tym że miał coś do ukrycia a nie o tym że tego dnia jak to nazwałeś "nie było osoby zaufanej w ASO w pracy" Dzwoniłeś do serwisu? Pytałeś się czy możesz podjechać na sprawdzenie samochodu przed zakupem? NIEE!!! Nie zrobiłeś tego A teraz śmiesz wysuwać do opini publicznej na forum takie głupie i bezpodstawne wnioski. Zastanów się jakby to wyglądało Idąc twoim błędnym tropem myślenia Załóżmy, że - tego dnia w ASO Alfa Romeo w Bydgoszczy jest jak to nazwałeś "zaufana osoba" podstawiasz 159 z komisu DIBA a "zaufany mechanik" potwierdza ci fałszywy przebieg. Kupujesz samochód z przekonaniem, że ma ok 89 tys. km przebiegu a po jakimś niedługim czasie podczas jakiejś innej wizyty w serwisie wychodzi na jaw że samochód ma 100 tys. większy przebieg. Nie masz chyba na tyle świadomości w głowie jakie z tego tytułu wynikły by konsekwencje raz że na drodze sądowej a dwa że przed FAP które mogłoby za takie oszustwo odebrać nawet autoryzacje. Czy uważasz, że Autoryzowany serwis który funkcjonuje w Bydgoszczy ok 20 lat pozwolił by sobie na coś takiego Ryzykował by tak bardzo dla jakiegoś głupiego samochodu używanego za 45 tys zł.? Myślę, że na zdrowy rozmum oczywiste jest, że nie.
    Następnym razem zanim napiszesz coś podobnie bezpododstawnego zastanów się dwa razy a nawet cztery.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Izabelka serwis może nie, ale ,,zaufana osoba" pewnie już tak, poza tym przeczytaj ze zrozumieniem pls wnioski nasuwają się same> Albo handlarzyna ma kogoś w ASO której akuratnie nie było albo nie chciał jechać sprawdzić samochód. Albo albo