Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Temat: Gniot z Carserwisu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737
    chyba ktoś tu nie wie jak wygląda wystrzelony airbag i jak się rozrywa...

ten airbag nie był nigdy wystrzelony...
    nie do końca tak jest. Otóż znajomy kupił Forda Galaxy, rocznik 2005. Po wypadku, gdzie podczas wystrzału Airbagów uszkodzona została deska rozdzielcza przed pasażerem. Wstawiono nowy airbag, a deska została tak posklejana, że nie ma najmniejszego śladu, co jest wręcz niewiarygodne, ale gdybym nie widział, to bym nie wierzył.
    Okazuje się, że są zakłady które się w tym specjalizują. Tak więc jeśli ta kierownica jest po wystrzale poduszki i ktoś chciał to zatuszować, to wyszło mu to raczej kiepsko.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    P.S. widziałem kierownicę po wystrzale poduszki, chociażby w mojej poprzedniej Alfie.

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Mr_Bungle
    Gość

Domyślnie

Też mam taką kierownicę i nie widać żadnych kresek z osłabieniami materiału, ani nic podobnego.

Użytkownik Ogier Avatar Rafik
    Mieszka w
    Bartoszyce/Londyn

Domyślnie

Nie wiem czemu uwazasz to autko za szrot :shock: Czy ktos podlaczal pod komputer, sprawdzal czy bita, lakierowana, sciaga w lewo lub prawo, kopci na czarno, nie odpala? Ten szrot, to wszystko na podstawie tego pekniecia na kierownicy??? Niedlugo tak bedzie, ze ryska na lakierze i okaze sie ze to szrot

Pozdr.
    Była Alfa 156 2.4 JTD 10V 185 KM
    Byla Alfa 166 3.0 Super + LPG
    Jest Alfa 166 3.2

zbyl
    Gość

Domyślnie

Ja posiadam poglądową poduszkę po wystrzale mogę zrobić fotki i pokazać jak wygląda sposób otwarcia. model po lifcie

Mr_Bungle
    Gość

Domyślnie

To umieść gdzieś zdjęcia, z chęcią bym to pooglądał.

zbyl
    Gość

Domyślnie

Ok zdjęcia będą w poniedziałek

obserwator737
    Gość

Domyślnie

alces1 > jesteś fantastą... gdyby ktoś to naprawiał to nie zostawiłby śladu na 1/10 długosci (piszesz że widziałeś więc wiesz już o co chodzi) pękania plastiku... po prostu by go nie było (dla większości oczu bo niektórzy widzieliby że element polakierowano...) - przyjmij do wiadomości że to niedoskonałość odlewu...

btw , widziałem te deski po szpachlowaniu i klejeniu - jeśli nie poznajesz to masz problem , ja od razu... (robią to m.in.fachowcy pod Poznaniem)

i jeszcze jeden drobiazg - to jest ASO a nie buda u turasa , naprawdę ktoś zakłada że ASO przerobi kontrolki airbagu tak aby gasły i wsadzi sklejoną obudowę poduszki bez wkładu ??
    no to wyrazy współczucia... to jest parę paragrafów...

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737
    alces1 > jesteś fantastą... gdyby ktoś to naprawiał to nie zostawiłby śladu na 1/10 długosci (piszesz że widziałeś więc wiesz już o co chodzi) pękania plastiku... po prostu by go nie było (dla większości oczu bo niektórzy widzieliby że element polakierowano...) - przyjmij do wiadomości że to niedoskonałość odlewu...

btw , widziałem te deski po szpachlowaniu i klejeniu - jeśli nie poznajesz to masz problem , ja od razu... (robią to m.in.fachowcy pod Poznaniem)

i jeszcze jeden drobiazg - to jest ASO a nie buda u turasa , naprawdę ktoś zakłada że ASO przerobi kontrolki airbagu tak aby gasły i wsadzi sklejoną obudowę poduszki bez wkładu ??
    no to wyrazy współczucia... to jest parę paragrafów...

doprawdy zadziwiająca jest twoja wiara w serwisy aso
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Krzyśko
    te kreseczni obok loga to sa miejsca specjalnie oslabione poprzez nadciecie materialu zeby podczas wypadku (czy tam uderzenia) poducha mogla sie wydostac. wiadome ze jak nie bedzie nadciete to poduszka sama nie wyrwie materialu a co do spasowania tylnej klapy to ja u siebie tez nie mam dopasowanej idealnie a nigdy nie byla bita.

normalnie tych nacięć nie widać
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Tfaruk
    Gość

Domyślnie

Ja tu nie widzę nic złego, możliwe że tylni zderzak mógł być ruszany, a poza tym to co kierownicy to jest to trochę zabawne. Nie można po 2 kreskach stwierdzić czy była wystrzelona. A nawiązując do tematu ASO to jak dla mnie w obecnych czasach nie mogliby sobie pozwolić na taki przekręt z poduszką.