Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: Bella V6 TB z Carservisu-warto? Prośba o pomoc w zakupie Gtv

houek
    Gość

Domyślnie

Ciesze sie, ze dojechałes szczesliwie, bo GTV raczej na dalekie trasy srednio sie nadaje
    Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolony i przebolejesz w koncu "efekciarski" kolor
    Jak zabrzmiał DMB z car-audio w drodze powrotnej? Chyba, ze słuchałeś tylko wydechu...
    Pozdrawiam

thing
    Gość

Domyślnie

houek, a Ty co planujesz kupić?

origin
    Gość

Domyślnie

Długa trasa rzeczywiście była masochistycznym doznaniem - chyba Bella zdiagnozowała jakiś problem z kręgosłupem - musiałem kilka razy zatrzymać się, bo ból lewej strony pleców był strrraszny.
    Na szczęście dzięki mocy i autostradzie trasa "poszła" bardzo szybko.
    Oczywiście znajomi od razu zaczęli dopytywać, ile podróż kosztowała
    Szczerze? Nie wiem i nie chcę wiedzieć, ile ten samochód pali

Dave Matthews Band chwilę pograł, ale szybko stwierdziłem, że grupa V6 jest jednak lepsza

Do koloru wciąż się przyzwyczajam...

houek
    Gość

Domyślnie

Szukam 156 GTA w kombi.....niestety towar wysoce deficytowy w Polsce.
    Zobaczymy tez jak bedzie w nowej pracy pod względem finansowym, jesli nie pojdzie po mojej mysli to nie wykluczam jakiegos mocnego diesela.

ViP Rowerzysta Avatar Papamek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv 1.8TS 2000, Bianco Polare

Domyślnie

Witajcie
    Oglądałem dwie AR GTV wspomniane w tym poście, czyli w Carserwisie 2,0 V6 i w Piasecznie 3,2 V6.
    Ta w Piasecznie http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-3-2...-C6413163.html bardzo zadbana, dobrze wygląda w srebrnym kolorze, za którym generalnie nie przepadam. Cena zabija, chociaż rozumiem, że właściciel chce wycofać część zainwestowanych w wyposażenie środków. System audio przyjemny, ale akurat wolę brzmienie Clariona niż Alpine. Sub w bagażniku wyklucza wykorzystanie przestrzeni na bagaż. Również doceniłem kilka centymetrów więcej nad głową - mam 183cm. Silnik brzmiał pięknie, aż gęba mi się śmiała. Szukałem tańszego auta i co może zabrzmieć na herezję przy GTV - jednak mniejszej pojemności.
    Alfa z Carserwisu http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-2-0...-C5367185.html z bardzo atrakcyjnym skórzanym wnętrzem. Szyberdach rzeczywiście krytycznie zmniejsza miejsce nad głową i przy moim wzroście odpada. Można to co prawda kompensować odchyleniem oparcia, ale za tym idzie konieczność przysunięcia fotela do kierownicy i robi się mało miejsca na nogi. Cena atrakcyjniejsza niż poprzedniej, za to kolor za smutny.
    Gdybym musiał wybrać z tych dwóch, to miałbym problem. Sercem za jednak 3,2 V6, ale kieszenią za 2,0 V6. W końcu wybrałem zupełnie inną
    Origin'owi gratuluję wyboru. Oby GTV spisywała się dobrze.
    A co do komfortu jazdy. Na razie przejechałem około 600km, w tym trasę Przemyśl - Skierniewice - Warszawa i odstawiłem auto na przegląd/serwis. Na pewno fotele są mniej wygodne niż moje poprzednie Recaro w Mondeo ST220, ale nie miałem żadnych nieprzyjemnych wrażeń, czy dyskomfortu.
    Pozdrawiam
    Paweł

Fred
    Gość

Domyślnie

Ja co prawda Gtv (nawołuje do używania zapisu Gtv a nie GTV bo to dwa rozne auta) używam tylko od marca do pazdziernika ale nawet przejscie z 16 calowych felg na 17 calowe .. troche z przymusu ... spowodowalo ze auto prowadzi sie mniej komfortowo. No ale przyjemniej bo bezkompromisowo :mrgreen:

Za to zupelnie nie rozumiem houek, Twojego stwierdzenia ze Gtv nie nadaje sie na dlugie trasy :shock: Toż wlasnie Gran Tourismo Veloce jest do tego stworzone :mrgreen:
    Ono sie nie nadaje na miasto (za duzy promien skretu, slaba widocznosc i za wysokie krawężniki )

fred

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Gratuluje zakupu Gtv-ki od Houka , to świetny i bardzo zadbany egzemplarz wiem bo oglądałem go na dwóch spotach :wink:

PS ja swoja własnie najbardziej uwielbiam jeżdzić w długie trasy, w mieście czuje że się "meczy"

houek
    Gość

Domyślnie

Panowie! Zobaczcie co sie stało z moja eks:
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7285818
    Szok!! Facet moze z miesiąc sie nacieszył............a tyle pracy i serca w nia włożyłem....

adamodg
    Gość

Domyślnie

wspólczuję
    ciekawi mnie teraz tylko czy to z jego winy czy jednak ktoś mu przyp...

Addicted
    Gość

Domyślnie

to chyba dosc traumatyczne widziec swoja ukochana w tak oplakanym stanie :/ wyrazy wspolczucia Houek