haha.Napisał Konrado
nie wiesz co mówisz i ile to kosztuje.
haha.Napisał Konrado
nie wiesz co mówisz i ile to kosztuje.
DANIEL166, ja tylko się zastanawiam dlaczego ty się zajmujesz tym tematem ? przeciez to jest rola blacharza ewentualnie szefa - kierownika serwisu warsztatu do którego wstawiasz auto... Czy ci kolesie nie wiedzą co i jak ? to zabierz od nich samochód bo nie są warci funta kłaków. Na nowych cześciach to wyjdzie majątek ta naprawa ... jeśli juz się uparłes na tego lifta to odsyłam na allegro lub inny rynek części z odzysku ... wszystko wyjdzie około 4-5 tys ... jesli będziesz robił na oryginałach to cena się zwiększy o 100%. Ponadto musisz się zastanowić kiedy będziesz sprzedawał auto ... bo nigdy nie weźmiesz za nie więcej niż za normalny model ... zawsze przypadki liftingów po uderzeniach przy sprzedazy aut były dużo tańsze niż ich nominalne odpowiedniki. Powód ? klient ma świadomośc że auto było tzw bite zmasakrowane etc ...
Kolega waldi z tego wątku:
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...bydgoszcz.html
Robił to osobiście swojej alfie.
Pewno będzie wiedział dokładnie o co chodzi.
O ile pamiętam to ma warsztat blacharski.
Niestety udziela się bardziej na forum bydgoskim.
Link też w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 17-06-2010 o 07:32
ktos sie orientuje czy przy zmianie przodu na nowy model trzeba zmieniac wzmocnienie czolowe z mocowaniem chlodnicy????? czy tylko wystarczy wrzucic zdrzak ,maske ,blotniki i lampy i wszystko gra)
Po co psuc to co piekne? Wedlug mnie lifting jest jak druga czesc filmu... zawsze naciagana.
chyba sie zgodzę z przedmówcami, 166 po lifcie to już nie to samo....pierwsza generacja ma cos niesamowitego w sobie - przód jest niepowtarzalny i inny niż wszystkich konkurentów.
Jeżeli 166 to tylko przed liftem. Po liftingu samochód traci dusze i wg mnie przód nie pasuje zbytnio do linii tyłu, widac , że na siłe chcieli coś ulepic. Wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.
Ja robiłem w swojej poprzedniej 166 lift... wszystko od podstaw z roku 2000 na rok 2004![]()
Z ciekawosci spytam ile wynioslo cie to wszystko wlacze z robocizna...