Na wstępie podziękuję wszystkim za wypowiedzi. Odwiedliście mnie od zakupu boxera z LPG. Chyba zaczekam i poszukam TD lub JTD. Mam ograniczony budżet, bo max 3000 zł. Nie chcę kupować Golfa III, bo to takie oklepane i łatwo można kupić rzęcha. Do czerwca muszę kupić auto. Może ktoś z forum będzie sprzedawał Alfę?
Co do wypowiedzi turek1601, też mnie to zastanowiło, albo gość musnął pedał gazu podczas robienia fotki, albo właśnie czujniki...
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
hmmm chyba bez przesady awaryjność boxera,t.s. czy td/jtd jest na podobny poziomie, wszystko zależy od tego w jakim stanie kupisz auto, jak ktoś o niego wcześniej dbał i jak teraz ty się o nią zatroszczysz.
wydaje mi się, że w przypadku ewentualnej awarii boxer będzie najtańszy w naprawie.
Jak ktoś kupi TSa i trafi jak ja, to wymienia świece i olej i dalej silnika się nie czepia.
Ale jak ktoś kupi jak znajomy, gdzie każdy jeden element sterowania jest uwalony to... powodzenia
Generalnie może jak kolega laik to niech weźmie sobie do oględzin kogoś kto się na 145/6 zna.
Np. dla laika to ze tylne koła stoją w negatywie nic nie znaczy, a dla mnie znaczy konieczność naprawy wahaczy ^^
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Z tym 1,4 to bym tak nie wybiegał naprzód. Pali tyle co 1.6, a mocy ma mniej.
- - - Updated - - -
Na szczęście są zestawy naprawcze, których koszt nie wypruwa kieszeni, jak co niektóre części
Po za tym zepsuty tył dzwoni, że aż przykro więc trudno tego nie zauważyć przy kupnie.
No lepiej kupić 1.6, palą tyle samo bo 1.4 trzeba kręcić bardziej
Ja w sumie 3 lata studenckie jeżdżę 145 i jakoś leci, ale miałem dwa lata gwarancji od taty na naprawy ("kup w końcu to auto, ile można szukać, dwa lata Ci je bedę serwisował"), to się biedny wykosztował
Innymi słowy: nie pordzewiała 145 1.6 TS/1.9 TD/JTD to niegłupi pomysł. Zawiecha jest tania, byle buda, silnik i osprzęt były ok. O ile JTD i polifta za te pieniądze na pewno nie kupisz, o tyle TD albo TS 96-98 powinno dać radę. Tylko dolicz tak z 1000 zł na "pakiet startowy" czyli pierdoły po zakupie, bo zrobionego auta to nikt nie sprzedaje![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Ja bym pakiet startowy śmiało zwiększył do 1,5-2 tysięcy, żeby potem w dupie nie wylądować![]()
ja w swoją wpakowałem już ok 2 tyś i jeszcze nie jest po mojej myśli![]()