Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Kocham to forum
Dzięki
Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
U mnie to samobłąd p0235, p0236, brak mocy do 2,5tys, potem jakoś idzie ale co mi z tego jak po chwili zapala check engine i z charakterystycznym dźwiękiem komputer zaprasza mnie do dilera a auto odpina turbo...
Sztanga przy geometrii chodzi tylko trochę, a turbo przeładowuje do pół bara(!) nawet... Pomocy
EDIT: od 2,2 do 2,5 tys czuć takie jakby lekkie szarpanie/ ubytek niutonometrów
Ostatnio edytowane przez oleksy00 ; 08-05-2013 o 11:46
czujnik doładowania fałszuje odczyty, zatkany spust podciśnienia w overboost lub overboost poszedł w zaświaty.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
zales00 - Bingo
Przeczytałem Twój post, szybko pobiegłem zajrzeć pod maskę i co ujrzałem... Wężyk na łączniu się kiedyś "przytopił" (latał luźno, prawdopodobnie podpiekł się o kolektor) i zrobiła się dziurka.
Na szybko taśma izolacyjna i na ulice.
Ku mojemu zaskoczeniu, ciągnie z każdych obrotów a dawna moc powróciła.
Dzięki!
cieszę się że mój problem mógł komuś pomóc
Jednak polecam wymianę wężyka a taśmę potraktować jako rozwiązanie tymczasowe![]()
Jak wiadomo AR nie lubią fuszerki.
Taśma była tylko do potwierdzenia diagnozy, a niebawem trafi nowy wężyk.
oby na takich usterkach się kończyło :-)
Przy okazji i przyznam że z lenistwa zapytam- jaka jest średnica wewnętrzna wężyków overboosta bo zapomniałem ? 4mm ?
Mimo tego że fantastycznie służysz radą ja nie pomogę![]()
Wziąłem w garść te parchnięte wężyki rzuciłem na blat w sklepie krzycząc "takie same chcieć"