Zbychu ma rację, dzwoniłem przed chwilą do ASO - można kupić nie mniej niż opakowanie zbiorcze, od razu przy próbie złożenia zamówienia zaokrągla im do 10 sztuk., tyle tylko, że obawiam się, że jak obudowa jest z rozbiórki, to nikt sobie nie zawraca głowy dwiema "dziwnymi" nakrętkami, a więc prawdopodobieństwo, że kupisz używkę z nakrętkami jest niewielkie, chociaż niewykluczone. Te nakrętki, to o ile dobrze pamiętam, dwie wytłoczone przecięte blaszki, które z powodzeniem można zastąpić np. krążkami z węża acetylenowo/tlenowego, albo przewodu paliwowego - to żaden problem. Niewielkim nakładem sił i środków można je sobie dorobić albo podebrać od czegoś. Co się tyczy "uszczelki/osłony", to nie za bardzo wiem o co chodzi, jak u siebie zakładałem obudowę filtra, to niczego więcej nie dokładałem.
W sklepie z zapinkami samochodowymi też można dostać podobną nakrętkę.
mam małą prośbę czy ktoś mógłby pokazać mi jak jest założona osłona filtra kabinowego ??
bo po wymianie filtra nie mam pojęcia jak to powinno leżeć![]()
w sumie wpasowałem ale nie wiem czy dobrze czy nie.
btw mam filtr węglowy
[edit] już znalazłęmhttp://www.filtron.pl//katalog/instrukcje/1033k.pdf tutaj jest foto
okazało sie ze mam źle założoną osłonę filtra, bo wcześniej też była źle założona ( a mi właśnie tak nie pasowało to założenie )
Ostatnio edytowane przez DamianBAD ; 07-07-2011 o 22:38 Powód: znalazłem co szukałem
W końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to jeszcze nie koniec.
W instrukcji, pod podanym DamianBAD linku jest poważny błąd, ponieważ do wymiany filtra w 145/146 nie ma potrzeby zdejmowania lewej części podszybia, a co za tym idzie, nie ma potrzeby demontażu wycieraczek.