Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: [166] ... jak ryba ... pomocy

henekl
    Gość

Domyślnie

Czytałem cały wątek i zastanawiam się nad swoim problemem alfa prowadzi się świetnie wymienione tylne zawieszenie wahacze stabilizator amortyzatory i sprężyny no i z tym mam problem właśnie wymontowałem nowe amortyzatory i wstawiłem stare ponieważ alfa strasznie nisko siedzi rano wsiadam jest ok gdy ktoś siedzi na tylnym siedzeniu wystarczy dwie osoby po 70 kg i zawieszenie siedzi do takiego stopnia że koła trą o nadkola przejazd .
    Aby dać do reklamacji amortyzatory i sprężyny musiałem pojechać na wykres sprawności amortyzatorów oczywiście wynik idealny gość powiedział mi że to sprężyny za miękkie czy to możliwe że sprężyna może być aż tak miękka .
    Wszystko zaczęło się po wymianie tylnego zawieszenia czy to może być wina źle złożonego zawieszenia
    Amortyzatory i sprężyny kupiłem miesiąc temu zwykłe nie sportowe do alfy 166 2.0 ts .
    proszę o poradę techno od amortyzatorów i blackalfa166 od zawieszenia .
    pozdrawiam .

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

sprężyny są kiepske .. za miękkie

amortyzator w tym przypadku nie ma nic wspólnego z wysokością zawieszenia on nie ustala wysokości

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał blackalfa166
    sprężyny są kiepske .. za miękkie

amortyzator w tym przypadku nie ma nic wspólnego z wysokością zawieszenia on nie ustala wysokości
    Mam trzy komplety sprężyn na tył i nie wiem co mam zrobić według ciebie mam kupić czwarty komplet dziwna sprawa z tymi sprężynami bo jak kupię następny komplet , a będzie to samo .
    Ale twój argument przyjmuję z pokorą bo się na tym nie znam i oddaję na gwarancje sprężyny Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

a jakie te sprężyny kupiłeś ?
    jakiej firmy ?
    bo jak kupiłes jakieś coś z niewiadomego pochodzenia to możesz jeszcze 5 takich kpl kupić i nic z tego nie będzie ...

ja mam założone oryginalne sportowe czyli 40mm w dół i mam pełen bagażnik i 2 osoby z tyłu i auto nie szoruje

w drugiej alfie mam seryjne tez nowe i jest bardzo miękko komfortowo a auto też nie siada tak jak ty opisujesz

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia