w pracy mam launch diagun x431
jutro podjadę i spróbuję tym coś zdziałać
w pracy mam launch diagun x431
jutro podjadę i spróbuję tym coś zdziałać
Moze troche inaczej napisze, bo po obejrzeniu filmiku i uslyszeniu tego halasu pierwsze co sie nasunelo to....rozrzad - nie przeskoczyl Ci czasem?
Raczej nie, auto pali normalnie i ma moc chociaż może jest trochę słabsze, ale po dolaniu oleju 2t do paliwa dźwięk sie zmienił, po nagrzaniu auta dźwięk również zmienia się, rozrząd był zmieniany 20 tys. temu, a więc na prawdę mało prawdopodobna sprawa.
Panowie doradźcie mam dylemat, jak wiadomo ciężko jest kupić pewne używane wtryskiwacze, na chwilę obecną takich po sprawdzeniu z numerem 119 i z wydrukami testów na stole brak, tzn. pewna osoba sprzedaje 3 wtryskiwacze z jakimiś wydrukami ale tylko 3 bo 4 był padnięty co w takim razie myśleć o takich wtryskiwaczach? Ja to mam obawy, że zaraz i te 3 pójdą się ... Wiadomo po wyglądzie nie kupimy takich części. 150 zł to dużo za używany wtrysk? Mogę jeszcze kupić za 350 zł komplet niby po 120 tys. z fiata doblo, 14 dni gwar. o tak sobie wyglądają:
Może macie jakiegoś zaufanego sprzedawcę który sprzedaje części o autentycznym przebiegu? Wiadomo gdyby to było 120 tys. realne i na dobrym paliwie to dla wtrysków jtd całe nic![]()
moim zdaniem i z własnego doświadczenia powiem jedynie czy kupisz wtryski za 500zł kpl czy za 200 na jedno wyjdzie i to bardziej loteria.
Kupując nie wiesz ile wtryski leżały i czy ktoś je przechowywał odpowiednio.
Ja wydałem 550za kpl ze 100% gwarancją + wysyłka do UK.
Okazała się że wtryski można se w4 litery wstawić a sprzedający tłumaczył się że to coś nie tak z autem... + następnie regeneracja ( 1500) i po 20 tys padaka do kubła. Teraz mam jednego dostawcę który kpl sprzedaje za 200. Mogę je sprawdzić i jak coś nie tak to zwracam wadliwy...
Także nie warto przepłacać.
Ogólnie ciężki temat, chyba wezmę za 350 komplet i wszystko bo już od szukania głowa mnie boli, a wszystko i tak tak samo wygląda a ich przebiegi można między bajki wsadzić, powinny być raczej lepsze niż mojePowiedzcie mi jeszcze gdzie mogę kupić podkładki miedziane w jakimś sklepie internetowym bo myślałem, że wezmę w AS24 i od razu filtr paliwa, ale 7 zł za podkładkę to lekka przesada
![]()
W IC dostaniesz, jakieś ~2zł sztuka. Będziesz zmiękczał nad ogniem?
A tak w ogóle, to u mnie leżą dwa stare 002 z wydrukiem ze stołu, ale Tobie niepotrzebne![]()
Szkoda że nie 119Zawsze lepiej kupić od człowieka z forum niż, z nieznanego źródła. Co do uszczelki to pamiętam jak kiedyś zakładałem wtryski to nie zmiękczałem pod ogniem podkładki i nie puszczało nic, a jak uważacie lepiej nagrzać i wrzucić do wody żeby zrobiła się plastyczna czy może zakładać bezpośrednio nie ruszając jej?
jak kupisz takie jak trzeba to nic się nad ogniem nie zmiękcza.
Pierwsze słyszę że podkładki w cr tak się zakłada.
Ja tak zawsze zakładałem bez żadnego nagrzewania, ale kilka osób mi już mówiło o zmiękczaniu podkładki.