Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: Bagażnik w sedanie - ograniczniki (odbojniki)

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Wieczorem jadę na myjnię to nagram filmik w poziomie i od strony tych blaszek.
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kawowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 1.9 16V JTDm 2007r.

Domyślnie

Ostatnio przerabiałem to u siebie. Gdy połamały się końcówki w siłownikach wydawało mi się, że winne są ograniczniki. Wyprostowałem je i zamontowałem nowy komplet siłowników. Wytrzymały parę miesięcy więc kupiłem zamienniki z metalowymi końcówkami. Zobaczymy ile wytrzymają.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Lcs
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6TS; Alfa Romeo 159 2.2 jts

Domyślnie

Sprawdzalem z ciekawosci u siebie i moja klapa otwiera sie dosc dynamicznie po czym mocno wyhamowuje pod koniec i otwiera sie na max niczego nie obijajac.

Użytkownik Świeżak Avatar rysiek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Kawowy Zobacz post
    Ostatnio przerabiałem to u siebie. Gdy połamały się końcówki w siłownikach wydawało mi się, że winne są ograniczniki. Wyprostowałem je i zamontowałem nowy komplet siłowników. Wytrzymały parę miesięcy więc kupiłem zamienniki z metalowymi końcówkami. Zobaczymy ile wytrzymają.
    Czy możesz dać mi namiar na te zamienniki z metalowymi końcówkami? Znalazłem kilka na allegro, ale ciężko ocenić czy jest to ok.
    Najpierw rozsypał mi się jeden siłownik jakiś rok temu, wczoraj posypał się drugi i klapa niebezpiecznie uderzyła o szybę. Wygląda na to, że u mnie też ten "ogranicznik" nie spełnia swojej roli.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 1.9 16V JTDm 2007r.

Domyślnie

Cytat Napisał rysiek Zobacz post
    Czy możesz dać mi namiar na te zamienniki z metalowymi końcówkami? Znalazłem kilka na allegro, ale ciężko ocenić czy jest to ok.
    Najpierw rozsypał mi się jeden siłownik jakiś rok temu, wczoraj posypał się drugi i klapa niebezpiecznie uderzyła o szybę. Wygląda na to, że u mnie też ten "ogranicznik" nie spełnia swojej roli.
    Zamawiałem je stąd: http://www.sgs-engineering.com/gas-s...tailgate-strut
    Narazie jestem z nich zadowolony, ale mam je bardzo krótko.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Łukasz.L.
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    159 JTDm 1.9 16V

Domyślnie

Ten z linku od Kawowego też wygląda na taki z plastikową główką, zapinke ma tylko metalową. Ale taki daje radę pod warunkiem że ograniczniki się odegnie w odpowiedni miejsce. Też kupiłem takie, ale jakiejś polskiej firmy, bo oryginały się rozleciały. Mam je ponad pół roku i są ok.
    Pozdrawiam serdecznie

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 1.9 16V JTDm 2007r.

Domyślnie

Cytat Napisał Łukasz.L. Zobacz post
    Ten z linku od Kawowego też wygląda na taki z plastikową główką, zapinke ma tylko metalową. Ale taki daje radę pod warunkiem że ograniczniki się odegnie w odpowiedni miejsce. Też kupiłem takie, ale jakiejś polskiej firmy, bo oryginały się rozleciały. Mam je ponad pół roku i są ok.
    W rzeczywistości wyglądają tak jak na załączonym zdjęciu. Nie wiem dlaczego na stronie są plastikowe końcówki. Zdecydowałem się na nie bo miały parę dobrych opinii na alfaowner.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20130611_195902.jpg
Wyświetleń:	140
Rozmiar:	48.4 KB
ID:	98530  
    Ostatnio edytowane przez Kawowy ; 11-06-2013 o 19:17

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    159 1.9 JTDm & 2.0 Cougar ;-)

Domyślnie

Cytat Napisał Kawowy Zobacz post
    W rzeczywistości wyglądają tak jak na załączonym zdjęciu. Nie wiem dlaczego na stronie są plastikowe końcówki. Zdecydowałem się na nie bo miały parę dobrych opinii na alfaowner.
    .... nooo te wyglądają porządnie. A nie ma jakiegoś odpowiednika w Polsce? Bo zamówi się tam je z tego sklepu w UK i okaże się że przyjdą jakieś z plastikowymi końcówkami (tak jak jest to na zdjęciu sklepu online) i parę stówek będzie w plecy.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Nic nie ma walic o szybe. ten typ wcale tak nie ma ;-) Podejrzewam ze ktos wymienial u ciebie podnosniki gazowe i masz inny skok (dlugosc) stad otwiera sie za blisko szyby lub podnosnik zuzyl sie. Podmien na probe na fabryczne nowe (zadne z allegro) jakby co to te podnosniki drogie nie sa. Sprawny podnosnik ogranicza otwieranie klapy dalej
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 14-06-2013 o 23:19

Użytkownik Ogier Avatar lukasz159
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 170KM i 380Nm :)

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Nic nie ma walic o szybe. ten typ wcale tak nie ma ;-) Podejrzewam ze ktos wymienial u ciebie podnosniki gazowe i masz inny skok (dlugosc) stad otwiera sie za blisko szyby lub podnosnik zuzyl sie. Podmien na probe na fabryczne nowe (zadne z allegro) jakby co to te podnosniki drogie nie sa. Sprawny podnosnik ogranicza otwieranie klapy dalej
    Dokladnie tak jak kolega pisze. Sprawdzalem u siebie i klapa zostaje wyhamowana przez silowniki nie dochodzi nawet do ograniczników.