Wieczorem jadę na myjnię to nagram filmik w poziomie i od strony tych blaszek.
Wieczorem jadę na myjnię to nagram filmik w poziomie i od strony tych blaszek.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
Ostatnio przerabiałem to u siebie. Gdy połamały się końcówki w siłownikach wydawało mi się, że winne są ograniczniki. Wyprostowałem je i zamontowałem nowy komplet siłowników. Wytrzymały parę miesięcy więc kupiłem zamienniki z metalowymi końcówkami. Zobaczymy ile wytrzymają.
Sprawdzalem z ciekawosci u siebie i moja klapa otwiera sie dosc dynamicznie po czym mocno wyhamowuje pod koniec i otwiera sie na max niczego nie obijajac.
Czy możesz dać mi namiar na te zamienniki z metalowymi końcówkami? Znalazłem kilka na allegro, ale ciężko ocenić czy jest to ok.
Najpierw rozsypał mi się jeden siłownik jakiś rok temu, wczoraj posypał się drugi i klapa niebezpiecznie uderzyła o szybę. Wygląda na to, że u mnie też ten "ogranicznik" nie spełnia swojej roli.
Zamawiałem je stąd: http://www.sgs-engineering.com/gas-s...tailgate-strut
Narazie jestem z nich zadowolony, ale mam je bardzo krótko.
Ten z linku od Kawowego też wygląda na taki z plastikową główką, zapinke ma tylko metalową. Ale taki daje radę pod warunkiem że ograniczniki się odegnie w odpowiedni miejsce. Też kupiłem takie, ale jakiejś polskiej firmy, bo oryginały się rozleciały. Mam je ponad pół roku i są ok.
Pozdrawiam serdecznie
Nic nie ma walic o szybe. ten typ wcale tak nie ma ;-) Podejrzewam ze ktos wymienial u ciebie podnosniki gazowe i masz inny skok (dlugosc) stad otwiera sie za blisko szyby lub podnosnik zuzyl sie. Podmien na probe na fabryczne nowe (zadne z allegro) jakby co to te podnosniki drogie nie sa. Sprawny podnosnik ogranicza otwieranie klapy dalej
Ostatnio edytowane przez szewi ; 14-06-2013 o 23:19