Jak rozbiorę to zobaczę ile dam radę wygłuszyć
A dużo roboty z rozbieraniem i ściąganiem boczków, na co uważać?
Tradycyjnie uważać aby niec nie pourywaćZakup sobie też nowe spinki do boczków koszt niewielki, a masz pewność, ze boczek będzie leżał dobrze i nie trzeszczał.
Dzisiaj wygłuszyłem przednie drzwi od strony pasażera w 156'tce. Zużyłem 3 maty STP i piankę 1x50x100cm do wyklejenia wnętrza. Przesmarowałem mechanizm klamki, linki i prowadnicę podnośnika szyby. Wymieniłem też spinki z gniazdami aby wszystko ciasno siedziało. Wyszło świetnie. Wg. mnie więcej mat nie potrzeba na jedną sztukę drzwi.
To jeszcze daj foto efektu końcowego. Pytanie czy wygłuszyłeś całość wewnątrz i na zew, czy tylko pozaklejałeś dziury?
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Spinki i gniazda kupiłem w Taniego fiata jak dobrze pamiętam, jeszcze w zeszłym roku, oryginalne. Taką matę użyłem to wygłuszenia wnętrza w ilości 2 sztuk: http://allegro.pl/gabka-wygluszajaca...280993100.html. Wystarczyło aby pokryć cała wewnętrzną powierzchnię. Klei się bardzo dobrze. Maty STP miały chyba wymiar 27x38 cm ale musła bym zmierzyć dla pewności. Dolne otwory technologiczne pokryłem 2 całymi, a na te górne poprzycinałem trzecią matę.
Nr spinek 7739801, gniazd 60654116. Zarezerwuj sobie co najmniej 5h jeżeli wcześniej boczka nie miałeś okazji demontować.
Na materiałach wygłuszających nie ma co oszczędzać - ta pianka na wewnętrzej części drzwi to imho porażka, za dużo Ci nie wytłumi, blaha będzie grała tak jak grała.
Z zewnątrz powinieneś pojechać cały bok, a nie tylko otwory technologiczne. U mnie po wszystkim wygląda to tak: http://imageshack.us/photo/my-images...121180558.jpg/
plus od środka na zewnętrzną blahę warstwa mat.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."