Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Temat: Alfa Romeo 156

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał sedicivalv0le
    ak jak piszesz to są najgorsze silniki jakie kiedykolwiek montowano w alfie (zupełnie nie dotyczy to TS 8v). A gaz to kolejne potencjalne źródło problemów.

Jak już musisz kupić ten wynalazek to szukaj JTD lub 2,5V6 - ten silnik to jedna z najlepszych V6 na świecie.
    Ten znowu swoje hehehehh

Nie zgadzam się w zupełności! Mój 2.0TS jeździ aż miło, ani grama oleju od wymiany do wymiany nie bierze. Po zakupie w marcu, zrobiłem najpotrzebniejsze rzeczy i do dzisiaj nic poza wymiana oleju nie robiłem z napraw...

Silnik chodzi aksamitnie i jak będę kiedys sprzedawał moja Ar to z czystym sumieniem :mrgreen:

Więc kolego radooo, nie wykluczaj TSa, warunek to dobrze sprawdzic autko, od wszystkich stron, znam kilku co kupili 2,5V6 i po kilku tysiącach pożegnali sie z silnikami(wielkie współczucia), tutaj jak dbasz tak masz...

Pozdrawim
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

kaiowas
    Gość

Domyślnie

A mi sie ta z ogłoszenia nie widzi :? -nakładka na kierownicy?-pewnie wytarta,brak zslepki na lewarku.brak nakładki na pedał sprzegła,tanie gumowe dywaniki-według mnie kolo nie dbał o nią :| wim ,ze to pierdółki,ale skoro taki srodek ...to co pod maska?...Cena tez nie za ciekawa-ja bym szukał innej.

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

witam!!!tak na zdjęciach nawet nieźle wygląda :wink:

zastanawia mnie ten czerstwy pokrowiec na kierownicę :?:
    być może ktoś chce w ten sposób zamaskować wytartą kierownicę,bo skoro jest instalacja gazowa to może mieć najechane więcej niż te 190 tyś.

poza tym z tego ogłoszenia dużo się nie wywnioskuje,to tylko nasze gdybanie :!:

trzeba auto dokładnie obejżeć,przejechać się i dopiero wtedy można wysuwać jakieś wnioski :>>

ja mam w swojej silnik 1,8 TS,rok temu zamontowałem gaz sekwencyjny i do tej pory przejechałem na gazie ponad 25000 kkm. :mrgreen:

i tu naprawdę nie przesadzam!chodzi super,zero problemów z silnikiem i instalacją gazową :!:

tylko że jest jedno ale... :roll:
    o alfę trzeba naprawdę ale to naprawdę dbać :wink:

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

melek_italia
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andro34
    ...o alfę trzeba naprawdę ale to naprawdę dbać

Swiete slowa.Amen.

xxx258
    Gość

Domyślnie

ja mam 1.8 ts ale bez gazu. ogólnie to nie wiem czy polecic. Jak kupiłem to palił 16l naszczęście udało się to zmniejszyć i już mieści się w 10-12l ale szok na początku bezcenny. Części są drogie ale jak sie kupi zadbany egzemplarz to jest duża radocha.
    A gaz to mi się jakos nie widzi sorry ale AR i gaz to nie idzie w parze. A tak nawiasem mówiąc kumpel kupił opla vectre w tym roczniku co moja AR i włożył już w nią 6tys.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Szukaj JTD, nie ma to jak turbina. Pasek rozrządu zmieniasz co 80tys, i przez ten czas nie boisz się że może w każdej chwili strzelić.

Przykład ,fabrycznie nowa alfa 147 1,6TS - pasek strzelił po ok 45tys , kumpel który pracował w aso w wrocku , o tym opowiadał.
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał xxx258
    A gaz to mi się jakos nie widzi sorry ale AR i gaz to nie idzie w parze.
    tu się z tobą nie zgodzę ;//

bez względu czy to będzie alfa lub każde inne auto,poprawne działanie instalacji zależy tylko i wyłącznie od poprawnego montażu i odpowiedniego doboru podzespołów instalacji :!: :!: :!: koniec kropka!

rozmawiałem z kilkoma właścicielami 156-tek z gazem i nie słyszałem złego słowa.

od zawsze jeżdżę benzyniakami z gazem,miałem różne samochody i obecne auto jest pierwszym gdzie autentycznie nie mam problemów z instalacją :wink:

ale nie o to chodzi w tym poście :!:

wszyscy wiemy że zwolenników diesli jest tyle samo co zwolenników benzyny i nikt tego nie zmieni :x

trzeba znaleźć zadbany egzemplarz z udokumentowaną przeszłością (diesel lub benzyna-zależy od upodobań i potrzeb)a wtedy reszta to już bułka z masłem :mrgreen:

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

Użytkownik Romeo Avatar Glovash
    Mieszka w
    CSW w PO
    Auto
    Clio IV GT, A4 B8, Leon

Domyślnie

Witam
    Nie chcę zakładać nowego tematu, bo moje pytanie jest podobne.
    Chciałbym kupić 156-tke , tylko nie wiem z jakim silnikiem.. jestem studentem i nie chciałbym za dużo dokładać do auta... wszystko będzie wymieniane na czas , bo dbam o auta...
    Problem tkwi w tym, że nie wiem z jakim silnikiem Alfe wybrać..
    z 1 strony diesel, bo mam w rodzinie 2 ciężarówki i mógłbym tankować na firmę, czyli taniej... 1.9 wydaje się być najlepszym rozwiązaniem, bo ceny części nie są przerażające , a można spokojnie dołożyć chipa na 120 KM które powinny starczyć... 2.4... co prawda pali więcej i części droższe, ale... jak mam tanio ON to... z chipem by wymiatał...
    2.5 V6 + LPG byłby spełnieniem marzeń... tylko czy nie puściłby mnie z torbami ?? nie boję się spalania, bo generalnie jeżdżę głównie w trasie i nie są to zbyt duże przebiegi , więc to bym przebolał.. gorzej z częściami ( rozrząd 800 zł etc ) dodatkowo trudno znaleźć mechanika do AR i to w dodatku V6... lub 1.8 TS + LPG... tylko o TSach nie słyszałem zbyt dużo dobrego..
    wiem, że wszystko zależy od egzemplarza... mam czas i będę szukał ... tylko czego ??
    w wakacje planuję jechać do Włoch ... i chciałbym aby auto wróciło bezproblemowo... dla tego chciałbym aby było jak najbardziej pewne...
    problemem jest kasa... bo chciałbym wydać na auto ok 10 ty sł ( 98 - 99r ) , do tego będę miał zapas 2 - 3 tys na początkowe wydatki ( oleje, paski, filtry i to co trzeba )
    myślę, że będę sprowadzał auto z niemiec, bo mam kilku znajomych co sprowadzają auta lub siedzą w niemczech i tam nimi handlują.. a z tego co się orientowałem to za ok 2500 euro można coś znaleźć ...
    znajdę coś sensownego za te pieniądze?? czy sobie odpuścić 156 ??
    z góry dziękuję za odpowiedzi.
    pozdrawiam

tomkap
    Gość

Domyślnie

Powinieneś wiedzieć że od lat włoskie samochody były najbardziej awaryjne. Teraz już podobno nie Po nich były francuskie, niemieckie, a japońskie są najmniej zawodne. Nie dotyczy to jednk Alfa Romeo, bo klasa sama w sobie gdzie producent stawiał na jakość i niezawodność o czym świadczyła cena aut.
    Moim skromnym zdaniem zrobili zaś zle, stosujac silniki TS i to przez nie cały mit o awaryjności. W Alfach powinien być tylko mocny v6 i z nim pewnie historia marki potoczyła by się inaczej i ceny tych samochodów były by inne.
    Tak poważniej: co tu się zastanawiać. Kupic 156 czy nie? Jasne ze kupić!

Użytkownik Romeo Avatar Glovash
    Mieszka w
    CSW w PO
    Auto
    Clio IV GT, A4 B8, Leon

Domyślnie

kupić to wiem... tylko jaką ??
    V6 i gaz czy JTD...
    V6 to V6... tylko... części ..

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia