Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Temat: Pomoc w wyborze alfy - pierwsza alfa 147/156 20tys +/-

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Ja zawsze mowię dbasz to masz jak o swoją kobietęNie inwestujesz w nią nie dopieszczasz nie zaspokajasz to wygląda jak wygląda i potem sie dowiadujesz że jesteś wujkiem.Takie małe porównankoNiestety trzeba często zaglądać pod maskę czy pod auto ja też miałem niespodziankę z tymi gumami.Najpierw jedna poszła jakoś na przełomie czasu a za miesiąc patrze druga no ale wymiana na drugie nowe porządne i masz na dłuugi czas spokójNie oszukujmy się czasy GOLFA II przeminęły że lałeś i targałeś kupę kilosów bez zainteresowania czy wszystko jest OK.Ja jednak diesla polecam ze swej strony cały czas

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    156

Domyślnie

U mnie przy wymianie dwumasu znalazlo sie jeszcze kilka rzeczy. Kolo pasowe glowne, alternator-wywalone lozyska i sprzeglo, lapy skrzyni biegow wiec kwota sie nazbierala. Dobrze, ze kumpel to robil to przejrzal cale auto. Jak odda sie do mechaniora co slepo patrzy tylko na wymieniana czesc to auto predzej czy pozniej sie zemsci. Tak samo nie rozumiem ludzi, ktorym np przy jednej robocie wypadnie cos dodatkowo do zrobienia to nie robia tego tylko odkladaja na pozniej, choc mechanik informowal.
    Ogolnie podsumowujac to nie boj sie Alfy. Poszukaj mozliwie fajnie utrzymanego egzemplarza. Uklon sie raczej w strone JTD. Ale jak Cie ropa straszy to bierz benzyne (wbrew pozoru bardziej awaryjna i klopotliwa, ale tragedii nie ma).
    Nie napinaj sie cenowo na model, na ktory wydasz wszystko. Zamroz sobie te 5tys na obsluge auta. Chocbys nie musial tylkogo wydawac zapewniez sobie komfort, ze co by nie wyskoczylo to bedziesz przygotowany. To pozwoli Ci cieszyc sie Alfa:-)
    Mozna tez i bez rezerwy podejsc do tematu i wydac wszystko na auto tylko pamietaj- wloszki bywaja kaprysne;-)

Tapatalk.

Adesso
    Gość

Domyślnie Pytanie o AR 156

Witam wszystkich po kilkuletniej przerwie.
    Mam zamiar kupić AR156 ale trochę wypadłem z obiegu i stąd pytanie czy ktoś wie może coś na temat tej 156-ki
    http://allegro.pl/pelna-opcja-2-4-jt...502811915.html
    Zanim mnie zaczniecie krytykować powiem, że nie ma to być mój główny samochód a tylko taki do jazdy raz po raz i chętnie czasem też przy nim pogrzebię.
    Wczesniej miałem 145 boxerka którego też wszyscy mi odradzali a był pod każdym względem świetny.
    Nie mam za to żadnego doświadczenia z dieslami JTD więc chciałbym się dowiedzieć czego się wystrzegać.
    Chcę Alfę i już nic mnie od tego pomysłu nie odwiedzie
    Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nvi
    Auto
    Alfa Giulietta 1750 TBi QV // Alfa 147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Witam ponownie, powracam z pytaniem
    co sadzicie o tych sztukach? obie w czestochowie jedna od superalfy 2ga podobna opisowo
    cena wydaje sie normalna, ale nie wiem jak interpertowac te doglaskanie pelnego remontu i tak oddanego auta warto sie przejechac i obadac i ew zakupic? lekko sie najaralem

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-175...C30651269.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-bez...C30630229.html

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Ceny spore. Felgi fajne. Ja jakbym kupował to bym tyle nie dał Warto sprawdzić przed zakupem bo jak turbo/sprzęgło/dwumasa nie jest ok, to żaden biznes.

Auto

Domyślnie

nie warto hmm.. to ogladajac aktualne oferty na alledrogo czy otomoto jest wartego uwagi w/g ciebie?

PS. ta alfa od superalfy na ponoc wymienione wszystko od rozrzadu po sprzeglo i dwumasy to ciagle zla oferta? nie czaje pzdr
    Ostatnio edytowane przez nvi ; 22-09-2013 o 16:37

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Ja bym się przyglądnął temu auto: http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C29555451.html
    Nie ma co prawda zaznaczone, że bezwypadkowa ale bym sobie pooglądał.
    Kierownica bardzo przetarta jak na taki przebieg.
    Niby dają gwarancję na przebieg.
    Nawet jakby było sprzegło i dwumasa z turbem do wymiany to i tak wyjdzie mniej niż ta z SuperAlfy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Domyślnie

Cytat Napisał nvi Zobacz post
    nie warto hmm.. to ogladajac aktualne oferty na alledrogo czy otomoto jest wartego uwagi w/g ciebie?

PS. ta alfa od superalfy na ponoc wymienione wszystko od rozrzadu po sprzeglo i dwumasy to ciagle zla oferta? nie czaje pzdr
    Wiesz papier wszystko przyjmie.
    A skrzyni gość ci nie zdejmie żeby sprawdzić sprzęgło, czy rozrząd jedynie co zobaczysz to zawiechę i hamulce.
    Z drugiej strony jak ktoś chce na niej zarobić to nie będzie robił remontu tylko dokładnie ją umyje w środku, gdzie się da to plakiem wypicuje no i obowiązkowa polerka lakieru. Bo to zawsze podnosi cenę auta.
    Jakiś czas temu oglądałem fajny program gdzie diennikarze sprawdzali sprzedawane samochody 3-4 letnie diesle z niemiec w audi i mesiach, na licznikach 170 tys. a w rzeczywistości w niemieckich serwisach czy gdzieś tam to było po 350 tys. km. To gość w końcu przestał sprawdzać bo się zdenerwował i powiedział tak: czy wy myślicie że ktoś kupuje diesla w niemczech żeby na podwórku stał!
    Pozdrawiam i udanego zakupu

Auto

Domyślnie

no nie da sie tego fizycznie sprawdzic ale odpicowana jest to jej trzeba przyznac. znalezienie sztuki to pewnie nie lada sztuka tyle ze najchetniej bym kupil taka co nie musze robic poprawek lakierniczych, obszywac tego i owego etc. ciezko gdybac co z przebiegiem ale dopieszczona jest i chyba warta zainteresowania. szczegolnie jakby dalo sie zbic z ceny

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Domyślnie

Powiem tak wygląd to czasem nie wszystko, ja swoją kupiłem z firmy gdzie pracuję z przebiegiem prawie 200 tys km teraz prawie 260 tys i nic się nie dzieje, wymieniłem jedynie jeden wahacz górny i oczywiście rozrząd i przepływkę ale to na samym początku, na gazie ponad 50 tys. km. Kolega ma 159 w sedanie 1,9jtdm i poniżej 7l/100km nie udało mu się zejść oczywiście mówię tu o wskazaniach dystrybutora a nie komputera ale korki w mieście też robią swoje. Niewiem jak by patrzeć to gaz i tak tańszy.