To jest Fiat więc jak ktoś nie dbał to go żreja odpukać kupiłem ze zdrową podłogą
![]()
To jest Fiat więc jak ktoś nie dbał to go żreja odpukać kupiłem ze zdrową podłogą
![]()
Ja z ręką na sercu zaniedbałem, kupiłem półtora roku temu auto było ok, po zimie dziura(ruda) na 4 palce w progu.
Ja moge w jednym zdaniu opisać swoją przygodę z GT 2.0 JTS. Jesli masz szmal, to opłaca sie płacić mechanikowi za przyjemność z jazdy tym gokartem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam pytanko dotyczące zakupu. Ile i jakie powinny być kluczyki w oryginalnym zestawie. Dobrze myślę, że 2 scyzoryki z pilotem? Powinna być też karta kodowa?
Nie wiem czy sie zorientowałeś ale to była ironia? Ja mam 165 koni które wcale nie wciskają w fotel ale za to co drugi zakręt biorę z piskiem opon i pasażerem na bocznej szybie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Chciałbym najpierw ustalić ile i jakie były w oryginale. Wszystkie "bezwypadkowce" od handlarzy u nas są z jednym scyzorykiem i ewentualnie drugim dorobionym po taniości bez pilota. karty kodowej też w większości nie ma bo została u poprzedniego właściciela wraz z drugim oryginalnym kluczem i oryginalną książką serwisową![]()
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6y7ThN.html
Jak ktoś jest zainteresowany tą sztuką to właściciel pisał że: możliwe iż cała jest malowana, na pewno zderzaki, prawy próg naprawiany i prawa szyba z innego rocznika. Nie wie czy jest Dpf. Turbo, sprzęgło, dwumas nie były nigdy naprawiane. Opony w dobrym stanie, na 3 sezony + zimówki 15'' na stalówkach. Może ją obejrzę po powrocie z wakacji ale za te pieniądze wolałbym coś nie bitego.
Ostatnio edytowane przez macko ; 10-07-2015 o 14:14