Strona 30 z 119 PierwszyPierwszy ... 20212223242526272829303132333435363738394080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1188

Temat: Jaki warsztat polecacie we Wrocławiu?

DjAcadius
    Gość

Domyślnie

podjedź do bzoma centrum ogumienia (autoserwis) tam jest specjalista od klimatyzacji i wszystkiego z nia zwiazana. Pozdero

hihat
    Gość

Domyślnie

Witam. Mój pierwszy post więc się przywitam. Witam

Panowie i Panie, pytanie gdzie polecicie sprawdzić Alfe przed zakupem? Chodzi o tą:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-alf...C22575502.html

Jestem już po jeździe próbnej. Podoba się. Mam zastrzeżenia co do historii auta - gdyż, co nie jest oczywiste patrząc na to ogłoszenie - jest to zakamuflowany Handlarz.
    Wg niego:
    Było malowanie błotników i zderzaka - jeszcze u Niemca podobno. Zakupiony w Niemieckim serwisie/salonie jako auto "używane-gwarantowane"(wnioskuje, ze zostawione w rozliczeniu<?>) natomiast umowa sprzedaży między wyżej wymienionym Handlarzem a Niemcem ( poprzednim właścicielem ) Natomiast tej naprawy (niby drobiazgi parkingowe) dokonał serwis - cenna podskoczyła - ale i tak się opłacało.. Także jakoś to nie spójne się wydaje.

Oczywiście sprzedaje jako swoje - zarejestrowane i ubezpieczone na niego. Kupił w grudniu - sprzedaje teraz bo jak mówi - jest trochę za małe by zaczepić Kemping.. Wydaje mi się, że takie drobiazgi się jednak rozważa przy zakupie auta - po które się w dodatku jedzie aż do Niemiec, rejestruje, opłaca itp.. To nie Kurtka z Reserved, którą można sobie bezkarnie oddać następnego dnia - bo jednak za mała. Dlatego wnioskuje, ze to jednak auto sprowadzone na handel - co go nie dyskwalifikuje oczywiście.
    Do zrobienia niedługo górne wahacze - ale bez pośpiechu jeszcze. No i brak zimowego ogumienia. Stoi na letnich i na tym koniec. Więcej wad nie stwierdziłem po pobieżnych oględzinach i krótkiej jeździe zapoznawczej. Wszystko działa bez zarzutu.

Wracając do tematu.

-Chciałbym sprawdzić kondycje silnika
    -Spód auta pod kontem jakiś większych dzwonów ( sanki? podłużnice? )
    -Zgodność wyposażenia wg VINu
    -I podpiąć pod kompa w poszukiwaniu błędów lub innych rzeczy, które można tam sprawdzić.

Nie miałem wcześniej najmniejszej styczności z Alfą, ale zawsze mi się podobały bardzo !! Nie chce Diesla - tylko Pb.
    Potrzebuje użytkowego samochodu. Sporo naczytałem się o tej słynnej awaryjności trochę drżę ale Ci co bronią Alfy i obalają mity zawsze podkreślają, że najważniejsze to kupić w dobrym stanie i z dobrego źródła. Dlatego zależy mi by wyeliminować maksimum ryzyka podczas tego prześwietlania.
    Jestem z wykształcenia i z zawodu muzykiem. To wolny zawód - raz się zarabia super, raz przeciętnie a czasami w cale, także nie mogę uwiązać w problem typu skarbonka bez dna oczywiście z założeniem - że na serwisie nie należy oszczędzać.
    Panowie, gdzie z nią się udać? Irbis? Auto stoi na Bielanach.

Pozdrawiam wszystkich alfoholików.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Weron
    Mieszka w
    Wierzbice
    Auto
    Ford Fusion U.S.A 2.3 Benzyna

Domyślnie

Leć do Irbisu,tera mamy obwodnice więc 15 minut z bielan i jesteś na miejscu. Tam ci zrobią wszystko i na końcu dostaniesz kosztorys z pieczątką i podpisem,żeby mieć gwarancję na robotę.
    W którym miejscu na bielanach ten ALF stoi? Możesz też poszukać bryczki w dziale BAZAR i kupić od jakiegoś zapaleńca marki.

hihat
    Gość

Domyślnie

Dzięki,
    Dzwoniłem tam i jako, że to dział gdzie polecamy serwisy - po moich dzisiejszych wrażeniach również mogę polecić. Głównie na podstawie kontaktu z klientem ponieważ z żadnej usługi jeszcze nie skorzystałem.
    Ale dowiedziałem się co i jak oraz za ile i stwierdzam, że jak na dużą liczbę czynności do wykonania przy sprawdzeniu auta i wiele cennych informacji, które mogą mi przekazać cena jest śmieszna.. max 150pln.
    Dla porównania, w Stando BMW ( analogicznie dla BMW najczęściej polecany serwis ) taka sama usługa 800,-.

Ale najbardziej mi się spodobało to, że dostałem szczere, zupełnie na zimno recenzje silnika JTS bardzo, BARDZO szczegółowo.. Jak wygląda jego konstrukcja, serwisowanie i co mnie może czekać (czego może nie być teraz - a na pewno się stanie.). Nie starano się mnie przekonać, że to wspaniałe silniki i że chętnie będą mi je naprawiać później Generalnie nie mam wątpliwości, że rozmawiałem z kimś, kto się potężnie na tym zna.

Rezygnuję na razie z Alfy chyba, że najdzie mnie na Diesla jednak...
    To wymagające auto, które na pewno potrafi się odwdzięczyć, ale wolę kupić mniej zobowiązujące auto niż mieć wyrzuty sumienia, że nie dbam w mocno absorbujący dla mnie sposób o Alfe.

Pozdrawiam, Łukasz.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar n.lukasz
    Mieszka w
    Marklissa
    Auto
    Alfa 147 1,9 JTD 2002, Hexagon V6

Domyślnie

Cytat Napisał hihat Zobacz post
    Dla porównania, w Stando BMW ( analogicznie dla BMW najczęściej polecany serwis ) taka sama usługa 800,-.
    Jak byłem w stando BMW za amorek sportowy do e34 zaśpiewali sobie 900pln, podziękowałem i wyszedłem.

Użytkownik Romeo Avatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław.
    Auto
    1999r AR 146 1.4 TS 16v -> 2004r AR 156 SW 1.9 JTDm -> 2002r AR 156 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał hihat Zobacz post
    Dzięki,
    Dzwoniłem tam i jako, że to dział gdzie polecamy serwisy - po moich dzisiejszych wrażeniach również mogę polecić. Głównie na podstawie kontaktu z klientem ponieważ z żadnej usługi jeszcze nie skorzystałem.
    Ale dowiedziałem się co i jak oraz za ile i stwierdzam, że jak na dużą liczbę czynności do wykonania przy sprawdzeniu auta i wiele cennych informacji, które mogą mi przekazać cena jest śmieszna.. max 150pln.

Ale najbardziej mi się spodobało to, że dostałem szczere, zupełnie na zimno recenzje silnika JTS bardzo, BARDZO szczegółowo.. Jak wygląda jego konstrukcja, serwisowanie i co mnie może czekać (czego może nie być teraz - a na pewno się stanie.). Nie starano się mnie przekonać, że to wspaniałe silniki i że chętnie będą mi je naprawiać później Generalnie nie mam wątpliwości, że rozmawiałem z kimś, kto się potężnie na tym zna.

Rezygnuję na razie z Alfy chyba, że najdzie mnie na Diesla jednak...
    To wymagające auto, które na pewno potrafi się odwdzięczyć, ale wolę kupić mniej zobowiązujące auto niż mieć wyrzuty sumienia, że nie dbam w mocno absorbujący dla mnie sposób o Alfe.

Pozdrawiam, Łukasz.
    Szkoda, że Się nie skusisz... Ale plus za rozsądną decyzję
    Co do Irbisu i przeglądu "przed kupnem" to weź pod uwagę, że samo podpięcie pod kompa kosztuje z reguły 100-150 PLN, więc resztę oglądania masz w gratisie Do tego chłopaki zachęcają, żeby do nich przyjeżdżać - mówią, że postarają się pomóc zbić z ceny
    była 1999 Alfa Romeo 146 1.4 TS
    była 2004 Alfa Romeo 156 1.9 M-jet
    była 2002 Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    była 2000 Alfa Romeo 145 1.9 JTD
    była 2005 Alfa Romeo 156 2.4 M-jet
    jest 2010 Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
    -------------------------------------

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Majkel™
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    159 3.2 Q4

Domyślnie

Panowie, a orientujecie się jak pracuje w sobotę Irbis? Bo dodzwonić się do nich, to jak wygrać w lotto, a chcę im w weekend podrzucić Bellę

Mieszka w
    Wrocław.
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel™ Zobacz post
    Panowie, a orientujecie się jak pracuje w sobotę Irbis? Bo dodzwonić się do nich, to jak wygrać w lotto, a chcę im w weekend podrzucić Bellę
    Na zumi pisze, że 10-13, ale wydaje mi się, że soboty traktują mocno indywidualnie...
    Chyba bez telefonu się nie obejdzie
    była 2002 Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    była 2000 Alfa Romeo 145 1.9 JTD
    była 2005 Alfa Romeo 156 2.4 M-jet
    jest 2010 Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
    -------------------------------------

Użytkownik Alfa i Omega Avatar eMka
    Mieszka w
    zza kierownicy
    Auto
    156 '02 1,8 TS plus 159 '06 3,2 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel™ Zobacz post
    chcę im w weekend podrzucić Bellę
    podrzucić to im możesz, ale nie licz na dłubanie w niej w sobotę (chyba, że jest to wykasowanie błędu... hehe). W sobotę to głównie kończą fury z tygodnia i wydają je .
    Są do 13.

ja i ona - "iniemamocne"

Mieszka w
    Wrocław.
    Auto

Domyślnie

O, słuchaj eMki!
    Ona ma tam wykupiony abonament z pakietem rozszerzonym - "zawieszenie"