Strona 30 z 191 PierwszyPierwszy ... 20212223242526272829303132333435363738394080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1904

Temat: alfaholicy słupsk

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

Cytat Napisał gold1 Zobacz post
    dalbym rade jutro tj w czwartek podjechac gdzies do ciebie w slupsku zeby wykasowac blad airbaga ?? bo mi sie swieci prosto w oczy na czerwono.. ???
    gold1 jasne że możesz podjechać, z tym że błędu airbaga Ci nie wykasuje, kabel mam ale bez przełącznika do poduszek. Kabel kupisz od viaken_pl, ale widzę też u innych w cenie do 50zł. Te co Ci wciskali koło 100zł to muszą być chyba z marsjańskich materiałów

http://allegro.pl/diagnoza-fiat-alfa...698923870.html
    http://allegro.pl/diagnostyka-pl-fia...704013998.html
    http://allegro.pl/hit-interfejs-fiat...682073172.html
    http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...702341154.html

Wszystkie masz już z przełącznikami do obsługi airbagu.

---------- Post added at 17:46 ---------- Previous post was at 17:39 ----------

Ewentualnie w piątek będę mieć kabel do airbag to się możemy spotkać.
    Ostatnio edytowane przez motofan ; 06-07-2011 o 16:41 Powód: update
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

gold1
    Gość

Domyślnie

kurcze jak ja to szukalem ze tego nie znalazlem...

no ale nic mega wielkie dzieli za pomoc wlasnie minute temu kupilem pozycje nr 2 z tych co podales ))

a co do tych za 100 to juz w rozmowie kolesie widzialem ze krecili ...ze to musi byc taki i juz ... juz nie chcialem im mowic ze czuc ze chca po prostu na mnie zarobic.. np. od jednego dostalem to http://allegro.pl/adapter-interfejs-...682262332.html

co do kabli ktore oferowali jeszcze inni za okolo 138 zl to ident-patent znalazlem na stronach zagranicznych w cenie 1 USD ...cos w tym stylu co nizej tylko ze znalazlem jeszcze strone producenta w chinach http://autowinterlau.en.busytrade.co...Interface.html tak jak mowisz to musza byc marsjanskie materialy ... zapewne swiatlowody i platynowe podzespoly INTEL'a hehe

a tak swoja drogą od czego ta poduszka mogla dostac blad ?? czytalem gdzies na forum ze jak naruszy sie kabel przy cofaniu siedzenia pasazera to moze cos takiego sie zdarzyc... mam to szczerze mowiac po raz 1 ..fakt jak sie zaswiecila akurat mialem pasazera co swoja obecnoscia wku... by nawet fotel swoim kreceniem sie ale zastanawiam sie czy skoro sie nie zaswiecila to czy nie spierdzielil sie jakos gdzies czujnik albo wtyczka ... tyle ze czujnik reaguje normalnie po odpaleniu silnika podociskalem siedzisko pasazera i niby normalnie miga pomaranczowa kontrolka od obecnosci pasazera ... wiec chyba jest ok ??!!??
    Ostatnio edytowane przez gold1 ; 06-07-2011 o 17:32

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Kabelek wybrałeś dobry. Ta kontrolka od poduszek to pierdółka. A bierze się ze zwykłej przerwy w stykach, wystarczy że wjedziesz na kostkę bruk i może się zapalić z powodu luźnego kabelka. A miejsc jest wiele, słupki boczne od napinaczy, fotele kierowcy i pasażera, kierownica, przód pasażer. U mnie też się pali, ale mam na własne życzenie, bo wymieniałem pas kierowcy i przy odpiętym napinaczu włączyłem kluczyk na MAR no i załapał błęda.
    spalanie 7.8l/100km

gold1
    Gość

Domyślnie

kabelek dzisiaj dostalem... troszke sie napocilem z podpinaniem sie bo nie moglem zalapac jak ustawic kompa z kablem.. po 10 min kombinatoryki podpielem sie do auta do airbaga wyskoczylo po skanie ze mam 2 bledy nie pamietam pierwszego ale drugi byl wlasnie cos na temat napiecia.. wykasowalem i jest si.

zastanawia mnie tylko czy w razie potrzeby i gdyby byl ten blad, to poduchy by wystrzelily ... w sumie ogolem to zastanawialem sie ostatnio czy poduchy gdyby nawet nie bylo bledu czy by wystrzelily... bo juz widzialem takie cudo ze auto wbite w slup nie odpalilo poduszek, kolega tak mial w VW polo, inny zas w hondzie...

jak nie masz kabelka zeby sobie wykasowac bledow to mozemy sie jakos zgadac ze albo ja podjade gdzies z nim albo ty wpadniesz.. a tak na marginesie nie parkujesz czasami na mickiewicza ?? bo wczoraj szukalem jakiegos adresu i przejrzdzajac tamtedy widzialem jakas srebrna 156 z dos duza pletwa z tylu. ?
    Ostatnio edytowane przez gold1 ; 08-07-2011 o 15:32

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

hej, ja też dziś odebrałem kabelek hehe i wykasowałem sobie błąd poduchy bo mi dioda na czerwono świeciła :d
    Na mickiewicza nie parkuje, Ale w okolicy tam dużo Alf staje. Dziś kilka widziałem. Dziwne że nikt z nich nie potrzebuje się integrować, nie mają problemów z Alfami czy jak?

---------- Post added at 23:24 ---------- Previous post was at 23:22 ----------

bajdełej, będziesz teraz w niedziele na castoramie? widzę że masz TwinSparka, byśmy się zgadali żeby pogadać na spotkaniu
    spalanie 7.8l/100km

gold1
    Gość

Domyślnie

ja mysle ze maja problemy, tylko wlascicielami sa starsi ludzie albo tacy ktorzy nie chca sie po prostu integrowac, podejrzewam ze jak juz to zagladaja na forum najwyzej jak maja jakis problem poczytaja i na tym sie konczy.

na castorame mozliwe ze podjade w niedziele jak mi znowu cos nie wyskoczy ... tylko o ktorej ?? nie obiecuje ze bede bo ostatnio to nie moge nic zaplanowac i utrzymac w planie.

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

O 19.00
    spalanie 7.8l/100km

gold1
    Gość

Domyślnie

no to postaram sie wpasc )

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Jest sprawa, jadę jutro do Rowów ok 18.00 zawieźć mamę, można spotkanie zrobić wcześniej?
    spalanie 7.8l/100km

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Ja ok. 19 lub kilka minut po przejadę przez Castoramę. Jest właśnie 18 więc na temat zmiany godziny chyba nie będę się już wypowiadał.