Zdemontowany zderzak, nadkola, pas przedni, lampy, kierunki, chłodnica, paski napędu osłony rozrządu,
jutro czas na zdjęcie rozrządu i wyjęcie glowicy
Boxerek szykuje sie do powrotu,
już czeka nowy rozrząd i uszczelka,
do tego klocki w drodze![]()
Zdemontowany zderzak, nadkola, pas przedni, lampy, kierunki, chłodnica, paski napędu osłony rozrządu,
jutro czas na zdjęcie rozrządu i wyjęcie glowicy
Boxerek szykuje sie do powrotu,
już czeka nowy rozrząd i uszczelka,
do tego klocki w drodze![]()
147 powodów do zadowolenia
Witam. Posiadaczem Alfy jestem od tygodnia. Od tego czasu została porządnie umyta i wysprzątana. W piątek wymieniłem filtr przeciwpyłkowy, jak wyciągnąłem stary to się przeraziłem. Jutro jedzie na wymianę filtra powietrza bo tam też nie wiadomo co się dzieje i naprawę rozrusznika bo chyba bendix się zwiesza. Na dniach planowana też wymiana przepływomierza ale to dopiero po diagnostyce silnika, która będzie robiona w czwartek.
no nie mow ze obtarles sobie te piekne felgi w kolorze orangeNapisał Dante[PL
![]()
o co k'mon???
Wczoraj zatankowana pod korek, dzisiaj zrobiony przegląd i wymienione wycieraczki ale się przy okazji zdenerwowałem przy teście amortyzatorów. Z tyłu założone nowe amorki, zrobione ok. 3000 km i mają tylko po 65%... trzeba będzie chyba reklamację składać (jaka cena taka jakość :/ zamawiałem KYB a przyszły Monroe...).
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
nowe amorki przednie minutę po założeniu mają ~80%
z tyłu konstrukcja zawieszenia, w niektórych pełnosprawnych autach, powoduje wartości rzędu 20-30%
musiałbyś się gdzieś dowiedzieć jakie są poprawne wartości na testerze
To już oryginalny prawy miał lepszą formę bo miał 75% (sprawdzane na tej samej stacji diagnostycznej) ale musiałem wymienić bo lewy mi padł i było tylko 50% ...
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
W dwóch swoich autach sprawdzałem nowe amortyzatory: w Alfie zaraz po kupnie (po przejechanych 400 km), a w drugim aucie zaraz po zmianie wszystkich amorków i sprężyn. W obydwu przypadkach wyszło koło 80%.
A w ogóle taki pomiar nie jest miarodajny, zależy np. od ciśnienia w oponach, i m.in. dlatego nie jest już to obowiązkowy zestaw podczas badania technicznego![]()
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Jeszcze raz wczoraj kleiłem kierunki bo znowu mi je zalało. Dzisiaj będę testował. I wczoraj ogólny przeglad płynów. wszystko OK. Próbowałem zaprogramować pilota w centralnym i ... D*** blada![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA