Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał SebaStol Zobacz post
    no nie przesadzajmy, jakby to była najuboższa wersja to klimatyzacja byłaby też manualna z gałeczkami, ale co by tu nie pisać to i tak jest golas
    manualna klima to jedno, drugie to szyby na korby z tyłu a do wszystkiego dochodzi jeszcze brak kompa pokładowego....( chyba już niżej się nie da? ), jeszcze brakuje tylko napędu ala Flinston

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Rowerzysta Avatar SebaStol
    Mieszka w
    Łódź/Almelo
    Auto
    159 SW 1.9 jtdm 16V 150 KM

Domyślnie

a tak swoją drogą ciekawe kiedy pojawi się "ideał" poniżej 20.000 zł?

krissis
    Gość

Domyślnie

już były takowe

Cytat Napisał SebaStol Zobacz post
    a tak swoją drogą ciekawe kiedy pojawi się "ideał" poniżej 20.000 zł?

Użytkownik Rowerzysta Avatar btomek
    Mieszka w
    BIAŁYSTOK
    Auto
    159 3.2 Q4 2009 PORSCHE-924S

Domyślnie

Cytat Napisał Franek Strzelba Zobacz post
    Zanim pójdziecie po bandzie - to jest 21.900 zł + 2.000 zł opłat czyli niecałe 24.000 zł
    Jakby jeszcze doliczyć 23% Vatu, który zapewne "odparował w nieznane" u któregoś z posredników wychodzi 29.500, czyli normlna cena za 2006r.

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Cytat Napisał Spree13 Zobacz post
    Jak macie jakiegoś linka do ciekawej, sprawdzonej propozycji to prośba :-)
    www.deft.otomoto.pl

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał kriswin Zobacz post
    Jest i za 15tyś anglik i co z tego?
    Rozumiem, że swoją też bedziesz sprzedawał za 20-30% niżej niż średnia rynkowa?
    Oho, kończą się argumenty i zaczynają się personalne ataki.

Pytasz czy widziałem tańszą- odpowiadam że widziałem. Nigdzie nie stwierdziłem że którekolwiek z tych aut jest cokolwiek warte. Chodzi mi tylko o to, że jeśli dobrze wyposażoną stu pięćdziesięcio konną wersję z z rocznika np. 2006-2007 można już kupić u Tomka w Krakowie za +/- 30k, to racjonalnie najuboższe wersje z najsłabszym silnikiem będą powoli kształtować się w okolicach 25 000zł. Lata lecą a auta nie młodnieją.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Nigdy Zobacz post

Pytasz czy widziałem tańszą- odpowiadam że widziałem. Nigdzie nie stwierdziłem że którekolwiek z tych aut jest cokolwiek warte. Chodzi mi tylko o to, że jeśli dobrze wyposażoną stu pięćdziesięcio konną wersję z z rocznika np. 2006-2007 można już kupić u Tomka w Krakowie za +/- 30k, to racjonalnie najuboższe wersje z najsłabszym silnikiem będą powoli kształtować się w okolicach 25 000zł. Lata lecą a auta nie młodnieją.
    25 tysięcy będzie kosztował w miarę sensownie utrzymany model z roku 2005/2006, z przebiegiem realnym w okolicach 200.000 km, wersja Progression. W "miarę sensownie utrzymany" - nie oznacza, że będzie jakby dopiero co opuścił salon, mam na myśli raczej stan techniczny auta. Biegu lat i kilometrażu nie da się w takich egzemplarzach nie zauważyć. Przy czym do tej pory miałem zaledwie kilka aut, które były sprzedawane blisko tego przedziału finansowego. Liczenie na to, że się trafi za taką kasę wersję z 2007 roku, 150-konną, z przebiegiem w okolicach 100.000 km, ze skórą czy też innymi ekstrasami - jest myśleniem jak na razie mocno życzeniowym.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Liczenie na to, że się trafi za taką kasę wersję z 2007 roku, 150-konną, z przebiegiem w okolicach 100.000 km, ze skórą czy też innymi ekstrasami - jest myśleniem jak na razie mocno życzeniowym.
    Jasne, zgadzam się. Z tym że kilka postów wcześniej była rozmowa o samochodzie z 2006 roku, 120KM i niemal kompletnym golasie. Biorąc to pod uwagę 24 000zł przestaje być ceną abstrakcyjną. A czy to auto jest coś warte? Aaa to już inna kwestia

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał Nigdy Zobacz post
    Nie miałem tego na celu, jesli tak to odebrałes to sorry
    Chodziło mi o to, że wyszukiwanie praktycznie najtańszych oferowanych samochodów na aukcjach i liczenie na to, że są "idealne" jak to opisują sprzedawcy,
    często mocno mija się z prawdą.

Oczywiście reguły nie ma, ale w praktyce w 99% przypadków to potwierdza.
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Rowerzysta Avatar btomek
    Mieszka w
    BIAŁYSTOK
    Auto
    159 3.2 Q4 2009 PORSCHE-924S

Domyślnie

Trzysetna strona tematu, a niektórzy nadal szukaja cud okazji. Ludzie, ogarnijcie się w końcu i nie wierzcie w okazje za 23-25tyspln. Popatrzcie jakie ceny aut są na zachodzie, doliczcie opłaty, transport, zarobek handlarza i wówczas wyciągnijcie wnioski. Do tego najjjjjjważniejsza rzecz, a mianowicie FV marża. Ponad połowa aut oferowanych w polskich serwisach ogłoszeniowych sprzedawane jest na FV marża, a co za tym idzie większość z nich jest sprowadzana z ominięciem zapłaty 23% podatku vat i stąd takie ceny. I nie piszcie, że ceny aut tak szybko spadają, tylko nieucziwa konkurencja w postaci vatmarżowców, zaniża ogólny poziom cen, gdyż np. osoba sprzedająca czy to auto z polskiego salonu, czy sprowadzone uczciwie z pełną 23% vat musi zniżać się do poziomu cen aut na FV marża, a co za tym idzie np. uczciwie sprowadzający na pełne FV aby dorównać ofertom na naszym rynku sprowadzają zazwyczaj jedne z tańszych egzempalrzy, gdyż nikt od nich nie kupi np. auta bezwypadkowego z przebiegiem poniżej 100tyskm za cenę o 20-30% wyższą od średniej na polskim rynku. Obserwując fora samochodowe na szczęście widać, iż coraz więcej nabywców, zaczyna się orientować w przekrętach na rynku aut używanych i woli zapłacić więcej za " normalne" auto, niż szukać okazji cenowych.