Ależ proszę bardzo:
APC masz wyjaśnione dokładnie w przyklejonym temacie na górze strony:
http://www.forum.alfaholicy.org/kosm...amochodu_.html
Cleaner masz pięknie opisany w temacie na kosmetyce aut:
http://kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9479
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Czynności się robi w takiej kolejności?
Piana aktywna.
Mycie samochodu apc.
Glinka
Mycie szamponem
Cleaner i jeszcze raz umyć szamponem, czy odrazu po cleanerze wosk kładziemy?
Po cleanerze wosk (dla uproszczenia, nie wchodzę w temat syntetykow i wyjalowienia powierzchni)
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Wosk odrazu.
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Położyłem wosk Finish Kare 1000P Hi-Temp, czy mogę na niego jeszcze zastosować jakiś wosk koloryzujący, zeby zamaskować drobne rysy? Jakich producentów wosków koloryzujących polecacie?
Raczej nie bo możesz go zapchac. Teraz dobre QD po myciu i będzie gitarra
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Jaki szampon ( APC? ) i Cleaner możecie polecić, nie chcę wydawać kolejnych stówek na Cleaner od Zymol'a . Możecie polecić coś taniego a dobrego.
Szampon wolałbym bez wosku - z doświadczenia niestety zauważyłem, że takie szampony robią więcej złego niż dobrego...pełno tłustych kropek na całym aucie.
Przydałoby się też coś do plastików zewnętrznych, coś co wyczyści i wydobędzie głębię czerni.
Ostatnio edytowane przez Quadri ; 30-09-2015 o 01:31
Cleaner shiny garage nowy daje rade, i szampon strawberry(a jesli APC to Nielsen ew. adbl) do plastikow trim restorer(jakoś tak). Produkty z przeciętnej półki cenowej, a dają radę![]()
Ostatnio edytowane przez czosnek1802 ; 30-09-2015 o 16:19
Ja ze swojej strony polecam jako pierwszy cleaner dodo juice a zwłaszcza osobom które dopiero zaczynają zabawę z profesjonalnymi kosmetykami posiada dużo zalet jest bardzo uniwersalny ma dość luźną konsystencje co powoduje że łatwo się go wypracowuje nawet ręcznie z doświadczeń kilku letnich nie zauważyłem by gryzł się z jakimiś woskami i jest bardzo wydajny.
Co do tworzyw polecam Koch Chemie Nano Magic Plast Care od 2 lat nie mogę go niczym u siebie zastąpić ;-)
Szampon SG Slee&Bubbly lub ADBL
- - - Updated - - -
Zapomnij o woskach koloryzujących do FK na okres jesień-zima zakup Detailera Morning Dew z Shiny Garage lub Finish Kare 425